Glasstak - forsikring

Fremtind endrer betingelsene

Snur etter kritikk om forsikring av glasstak.

DYRT: Skades glasstaket på en bil, kan reparasjonen koste titalls tusen kroner. Nio ET5 (avbildet) har et glasstak på drøye 1,2 kvadratmeter. Foto: Steinar Danielsen
DYRT: Skades glasstaket på en bil, kan reparasjonen koste titalls tusen kroner. Nio ET5 (avbildet) har et glasstak på drøye 1,2 kvadratmeter. Foto: Steinar Danielsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): NAFs medlemsblad Motor kunne sist måned melde om at Fremtind forsikring, som eies av DNB og Sparebank 1, hadde langt svakere dekning på glasstakskader enn sine konkurrenter.

Bare på den beste forsikringen

For der de andre store forsikringsselskapene dekker skade på glasstak allerede fra delkasko-nivå, er det noe Fremtind bare gjør på sin gjeveste forsikring, Topp.

Glasstak dekkes foreløpig bare med Topp-forsikringen hos Fremtind.
Glasstak dekkes foreløpig bare med Topp-forsikringen hos Fremtind. Vis mer

Dekningen er dessuten begrenset til 30.000 kroner; ifølge Motor kan slike reparasjoner fort komme opp i 50–70.000 kroner på enkelte modeller.

Resten må man i så fall stå for selv, eller ta på kasko-forsikringen, med tilhørende egenandel og bonustap, og kun dersom skaden skyldtes en plutselig ytre påvirkning.

Følger konkurrentene

Til Elbil24 opplyser kommunikasjonssjef Annette Grønby Rein at selskapet nå endrer praksis:

– Vi vil tilby våre kunder minst like gode vilkår som konkurrentene, så vi har i en tid nå jobbet frem en vilkårsendring på glasstak, skriver Grønby Rein i en e-post til Elbil24.

ENKELT: På de fleste biler med elektrisk bakluke, kan du enkelt justere åpningshøyden. Her viser vi deg hvordan. Video: Bjørn Eirik Loftås, Elbil24 Vis mer

Endringen trer i kraft 25. mai og vil da dekke skader på glasstak fra delkaskonivå, i tråd med de største konkurrentene.

– Det innebærer at vi fra 25. mai dekker glasstak på minikasko (delkasko) opptil 50% av bilens verdi. Dette gjelder for alle kunder, og de trenger ikke ha fornyelse med nytt vilkårssett for at vi dekker det. Kunden får heller ikke bonustap, avslutter hun.

Korrigert 4. mai klokka 19:23: Rettet fra at dekningen var ubegrenset til at den var opptil 50% av bilens verdi i avsnittet over.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.