Trafikk i pinsen:

Frykter pinsekaos: - Unngå å kjøre i disse tidsrommene

Nær 1 million nordmenn oppgir at de skal reise i pinsen. Det kan by på betydelige utfordringer i trafikken.

Mye tyder på at du bør sette deg i bilen veldig tidlig eller veldig sent om du skal kjøre fredag i pinsehelgen. Foto: Heiko Junge / NTB
Mye tyder på at du bør sette deg i bilen veldig tidlig eller veldig sent om du skal kjøre fredag i pinsehelgen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Fredag 3. juni blir sannsynligvis pinsehelgens mest trafikkerte dag.

Du kan forvente kø og kaos, og har du mulighet, bør du unngå å kjøre denne ettermiddagen, skriver forsikringsselskapet Fremtind i en pressemelding.

- Alt tyder på at det blir mye trafikk og kø på fredag 3. juni. Først og fremst bør unngå å kjøre mellom klokken 12:00 og 16:00, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.

  • Vil du sjekke status for din reiserute? Eller planlegge ladestasjon-stoppene for turen? Les mer her!

- Spis lunsj før hjemreisen

Mye tyder på at du bør sette deg i bilen veldig tidlig eller veldig sent fredag, dersom intensjonen er å unngå trafikkork.

- Trafikken ved hjemreisen er, som ved alle høytider, mer spredt utover. I pinsen er det jevnt mye trafikk hele mandagen, men det roer seg fra klokken 17.00. Fyr opp grillen og nyt en god lunsj før du tar fatt på hjemturen, råder Hofstad-Nielsen.

Kjøredata fra nordmenns bilkjøring i pinsen de siste to årene gir indikasjoner på hva som er de beste tidspunktene. Se nøyere oversikt her:

Kartet viser når det har vært mest trafikk i pinsen siste to år. Grønt=Lite trafikk. Rødt=Mye trafikk. Kilde: Fremtind.
Kartet viser når det har vært mest trafikk i pinsen siste to år. Grønt=Lite trafikk. Rødt=Mye trafikk. Kilde: Fremtind. Vis mer

Mange skal på hyttetur

En fersk undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av Fremtind viser at veldig mange nordmenn skal på hyttetur i pinsen. Nær 1 million nordmenn oppgir at de skal reise bort denne helgen.

- Med økt aktivitet på veiene er det større risiko for ulykker. Vi nærmer oss dessuten årstiden hvor det normalt skjer flere dødsulykker. Det stiller enda større krav til oss – og vi må ta ansvar for egen atferd i trafikken, sier Hofstad-Nielsen.

- Unngå høy fart og forbikjøringer, og la mobilen ligge mens du kjører, fortsetter skadeforebyggeren.

  • Har du sett denne?
Bli med på vår aller første test av en bil uten styrestag, kun kabler. Lexus RZ 450e blir den første bilen i verden med dette systemet. Vis mer

Store erstatningssummer

De tre siste årene har Fremtind registrert over 1600 bilskader i pinsen til en samlet erstatningssum på over 32 millioner kroner.

Steinsprutskader på frontruter er ikke tatt med.

- Vi får inn flest bilskader på fredag i pinsen, tett etterfulgt av mandag, sier Hofstad-Nielsen.

Maner til forsiktighet

Statens vegvesen maner også forsiktighet i pinseutfarten.

- Nå står pinsen for døra, og vi regner med at mange skal ut på veiene Kjør trafikksikkert, enten du skal kjøre på to eller fire hjul, sier Guro Ranes, avdelingsdirektør for Trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.