FULL FORVIRRING: Det hersker stor usikkerhet rundt hva prisene på ekstrautstyr til nye Audi e-tron vil ligge på. Foto: Audi
FULL FORVIRRING: Det hersker stor usikkerhet rundt hva prisene på ekstrautstyr til nye Audi e-tron vil ligge på. Foto: Audi Vis mer

Avviser prisregulering:

Full forvirring rundt prisene på nye Audi e-tron

Audi Norge avviser at de vil revurdere priser på ekstrautstyr.

Publisert

(Elbil24):

Det er full forvirring rundt prisene å ekstrautstyr til Nye Audi e-tron.

I gårsdagens papirutgave av Finansavisen kunne vi lese av Audio Norge bøyer av for press og vil revurdere prisene.

Årsaken er at utregninger gjort på bakgrunn av de foreløpige prislistene viser at ekstrautstyr til e-tron vil bli opptil 20 prosent dyrere i Norge enn i nabolandet Sverige.

Flere har vært i harnisk på grunn av dette, og det har vært stort engasjement i Facebook-gruppen Audi e-tron Owners Norway.

– Informasjonen stemmer ikke

I gårsdagens artikkel kunne vi lese at Audi Norge nå vil revurdere prisene, nettopp på grunn av det store engasjementet, og siterer informasjonssjef i Audi Norge, Morten Moum.

Moum sier imidlertid til Elbil24 at det som fremkommer i artikkelen er feil.

– Informasjonen som står i den nevnte saken stemmer ikke. Det er ikke snakk om en endring av prisen.

– Når det gjelder Audi e-tron-prisene ønsker vi å presisere, som vi også har gått ut med tidligere, at prislisten som er ute per nå ikke er fullstendig, og at det med den komplette listen kommer gunstige pakkeløsninger, sier Moum.

Informasjonssjefen forteller videre at deres strategi er å tilby modeller til norske kunder som er skreddersydd for det norske markedet.

Informasjonssjef i Audi Norge, Morten Moum. Foto: NTB Scanpix
Informasjonssjef i Audi Norge, Morten Moum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Audi Norge sin strategi for våre modeller er å tilby attraktive og godt sammensatte pakker, skreddersydd for det norske markedet, med muligheten for å legge til enkeltelementer for skreddersøm. Audi e-tron er den første modellen som er bygget på en europeisk standardutrustning, der blant annet quattro firehjulsdrift, adaptiv luftfjæring, LED frontlys og navigasjon er inkludert.

– Viser ikke hele bildet

Audi e-tron 55 har en veiledende pris på 651 900 levert i Oslo. Men ifølge prislisten på ekstrautstyr vil bilen fort bli betydelig dyrere dersom man velger eksempel vil ha setevarmere eller ryggekamera.

Prisliste på både bilen og ekstrautstyret ligger nå ute på Audis norske nettsider.

Moum sier at det den foreløpig prislisten imidlertid ikke viser, er hele bildet av hva kundene vil bli tilbudt ved salgsstart.

– Det vil bli tilbudt en pakke tilpasset Norge, som inneholder blant annet oppvarmede seter foran, avtakbart tilhengerfeste og annet utstyr. I tillegg vil vi tilby to utstyrsnivåer til; Audi e-tron Advanced Plus og Audi e-tron Exclusive. Mer informasjon om utstyrsnivåene og komplett prisliste vil foreligge ved salgsstart.

Kjøpe i Sverige?

På det norske Audi-forumet diskuteres det nå høylytt hvorvidt det lønner seg å reise til Sverige for å handle bilen, enten av prisgrunner eller med tanke på kortere leveringstid.

De første bilene kommer til Norge i desember, og de første kundebilene er ventet utlevert rett over nyåret.

I slutten av november får pressen kjøre produksjonsversjonen for første gang, og Elbil24 er naturligvis med.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.