Moms på elbil:

Fullt kaos: Ber om utsettelse av elbilmoms

Bilimportørene ber om at moms­påslaget utsettes til februar.

KAOS: Drammen Havn er nå så full at det ikke er plass til flere biler. Foto: Heiko Junge / NTB (arkivfoto)
KAOS: Drammen Havn er nå så full at det ikke er plass til flere biler. Foto: Heiko Junge / NTB (arkivfoto) Vis mer
Publisert

Bilimportørenes Landsforening (BIL) ber om at moms­påslaget på biler blir utsatt til februar på grunn av kaos ved norske og internasjonale havner.

Leveringskaoset fører til at flere kunder ikke rekker å registrere bilene før moms- og vektpåslaget slår inn fra nyttår.

Derfor ber Bilimportørenes Landsforening om at moms­påslaget på biler blir utsatt til februar, skriver Motor.

– En kritisk situasjon

Landsforeningen kaller det «en kritisk situasjon i norske og internasjonale havner». Et eksempel er Drammen havn, der biler flest ankommer Norge. Der er det i øyeblikket ikke plass til flere biler – og skip med biler blir liggende ute i fjorden.

– Dermed vil svært mange forbrukere som var sikre på levering i 2022, få både mva. og vektavgift etter reglene for 2023, står det i et brev foreningen har sendt finansdepartementet.

– Vi ønsker primært å utsette innslagspunktet for merverdiavgift til 1. februar, slik at vi kan bruke januar på å få orden på alle bilene som er i kø på vei inn. Det medfører i prinsipp ingen kostnad for staten, da bilene var planlagt å bli utlevert i 2022, uten merverdiavgift, sier direktør i foreningen, Erik Andresen.

Blir dyrere

Som kjent vil elbiler bli dyrere etter nyttår. Da innføres det moms på den delen av prisen som overstiger 500.000 kroner. I tillegg innføres en ny vektavgift.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.