Nye Model 3:

Funksjonen Tesla ikke nevnte

Får endelig ordentlig blindsonevarsling.

Vi har fått vår første kikk på Tesla Model 3. Her kan du se bilen både inn- og utvendig. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Teslas biler er på mange måter svært moderne, men de har også sine mangler sammenlignet med mange av konkurrentene. En ting mange savner er for eksempel et head-up-display (HUD) der du kan se ting som fart, navigasjon og lignende direkte gjennom frontruta.

Tesla sverger fortsatt til at det er skjermen på midten som skal vise alt av informasjon, i hvert fall på Model 3 og Model Y.

For et par uker siden lanserte amerikanerne en oppgradert versjon av Model 3. Den har vi allerede kjørt på norske veier, og du finner også en fyldig artikkel om alt som er nytt med den nye utgaven her:

Eller ja – alt og alt. En funksjon Tesla aldri nevnte, men som vi nå finner i brukermanualen, er at nye Model 3 endelig har fått skikkelig blindsonevarsling, der ei lampe tennes på A-stolpen når andre trafikanter befinner seg i blindsona.

Funksjonen Tesla ikke nevnte

Det kan se ut som om dette kun gjelder på førersiden, og at du fremdeles må kaste et blikk over høyre skulder for å sjekke blindsona på motsatt side. Det Tesla har hatt til nå, er en kameravisning av den aktuelle siden av bilen når du bruker blinklyset.

Vi skynder oss å legge til at dette er en funksjon du finner på de aller fleste nye biler i dag – på begge sider av bilen. De fleste av dem har da et lite lys på selve speilet, eller en indikator i head-up-displayet.

[via Alltomelbil]

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.