Elbilsalget:

Gigantrekord for elbilsalget i mars

Den gamle rekorden ble nær doblet, og særlig én bilmodell dro lasset.

GRENSESPRENGENDE: En historisk ny rekord ble satt i mars i år. Tesla stod for hovedrollen. Foto: Tesla
GRENSESPRENGENDE: En historisk ny rekord ble satt i mars i år. Tesla stod for hovedrollen. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Det ble i mars måned satt en gigantisk ny rekord i antall registrerte elbiler her til lands. Hele 11.518 elektriske biler ble registrert på en og samme måned, noe som knuser den gamle rekorden fra november i fjor, som var 6.396 biler, når varebiler tas med i beregningen. Dette viser tall fra Statens vegvesen, via Elbilstatistikk.no.

Hovedrolleinnehaveren i mars heter Tesla Model 3, som alene stod for 5.315 nyregistrerte biler.

Samlet hittil i år er det levert ut 6.113 Model 3, og bilen kan risikere å ende opp som Norges mest solgte bilmodell, dersom tempoet fortsetter.

Også Audi fikk fart på sakene, for det ble levert ut over 700 e-tron til nye kunder i måneden som gikk.

Samlet utgjorde andelen nullutslippsbiler i mars hele 58,4 prosent. Til sammenligning var andelen for mars i fjor på "bare" 37,2 prosent, tross at dette også var en god måned.

Av alle bilene med nullutslipp registrert i mars, var kun fire av dem hydrogenbiler.

Gammel moro

Det er likevel verdt å merke seg at mesteparten av bilene som ble levert ut fra både Tesla og Audi i mars er oppsamlet salg gjennom de siste tre årene. Foruten disse to bilene sitter vi igjen med rundt 5.500 biler noe som ville vært en middels god måned.

Kun én annen bilmodell nådde over 1.000 registeringer i mars, og det var VW e-Golf.

Foruten årets klare toppselger, Tesla Model 3 med sine 6.113 biler hittil i år, er det e-Golf som stjeler den foreløpige andreplassen, med 2.643 biler. Nissan Leaf ligger på en god tredjeplass med 2.450 biler så langt, med BMW i3 halsende i helene med 1.904 biler.

Registreringstatistikk nye elbiler (uten bruktimport)
Infogram

Nye rekorder

At det er i mars måned det skjer er intet nytt. Som grafen viser er mars historisk sett årets beste måned for utlevering av elektriske biler, noe det har vært de siste seks årene. Beste måned for rene personbiler var mars måned i fjor, med 5.362 biler. Mars måned i år knuser denne rekorden med nær det doble, og det vil antagelig gå lang tid før vi ser denne ryke.

Neste mulighet kan, men bare kan, bli når VW skal levere ut sine første VW I.D. 3. Men da skal mange tilfeldigheter slå til.

Det er ventet at denne kommer til å overraske både med tanke på pris, leveringskapasitet, og dermed også salg. Spekulasjonene har allerede begynt å surre om at den kommer til å bli utsolgt før den engang har kommet på markedet.

Dersom VW enten velger- eller at det av naturlige årsaker hoper seg opp før de får levert ut, så er dette neste mulighet for en ny rekord. Om ikke dette skjer, så blir ikke rekorden til Tesla slått før vi får en generisk vekst som gjør elbilsalget så høyt at rekorden overgås.

Det blir antagelig ikke i min tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.