VW ID. Buzz Cargo

Gikk rett til topps i prestisjetung kåring

Nykommeren VW ID. Buzz Cargo er kåret til «International Van of the Year 2023».

VW ID. Buzz Cargo imponerer stort: Den elektriske varebilen er kåret til Årets Van i Europa. Foto: Bjørn Eirik Loftås.
VW ID. Buzz Cargo imponerer stort: Den elektriske varebilen er kåret til Årets Van i Europa. Foto: Bjørn Eirik Loftås. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): - Det er svært gledelig at ID. Buzz Cargo vinner denne prisen, sier direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy Håkon Wirak.

Den europeiske juryen bestående av 24 motorjournalister kårer hvert år årets varebil gjennom den gjeve tittelen International Van of the Year (IVOTY). For 2023 gikk prisen til Volkswagens nykommer ID. Buzz Cargo.

- At vårt nye tilskudd i den elektriske ID.-familien vinner en så gjev pris, bekrefter det vi hele tiden har sagt, at dette er en bil som vil treffe godt i det elektriske varebilmarkedet. Det er også et kvalitetsstempel, sier Wirak.

Tett i toppen

ID. Buzz Cargo gikk til topps med 110 poeng, 10 poeng foran Ford Pro E-Transit på andreplass. Renault Kangoo E-Tech Van, Nissan Townstar Zero-Emission og Mercedes Benz eCitan endte på delt tredjeplass.

Den elektriske dominansen er gledelig - og nytt av året. I fjor var det forbrenningsmotor-versjonene av Renault Kangoo Vang og Mercedes Benz eCitan som delte seieren.

Den nye tittelholderen ID. Buzz Cargo er bygget som elbil fra bunnen av på Volkswagens MEB-plattform. Det betyr at den bygges på samme plattform som personbil-modellene ID. 3, ID. 4 og ID. 5.

Les videre under videoen.

HER ER DEN: Endelig har vi fått sett VW ID. Buzz uten kamuflasje. Bli med på en gjennomgang! Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24.no Vis mer

423 kilometer rekkevidde

ID. Buzz Cargo kommer med en WLTP-rekkevidde på 423 kilometer og har en ladekapasitet på inntil 170 kW. Med optimale forhold betyr det at varebilen kan lades fra 5 til 80 prosent på en halvtime.

Bilen har et varerom på nesten 4 kubikk og kan trekke tilhengervekt på ett tonn.

I sin begrunnelse for tildelingen av årets internasjonale van 2023 skriver juryen at ID. Cargo har begynt en ny tidsalder, ikke bare for utvalget av kjøretøy fra Volkswagen, men for alle segmenter innen lettere nyttekjøretøy.

Videre begrunner juryen med at ID. Cargo er nærmere en personbil, fordi den er like dynamisk i formen og i kjøring med ekstra komfort, samtidig som den er et perfekt nyttekjøretøy under 3,5 tonn.

Juryen fremhever også eksteriøret i ID. Buzz og viser til at designet har sitt opphav fra den legendariske folkevognbussen, samtidig som den er moderne og fremtidsrettet.

ID. Buzz Cargo har en startpris på 452.700 kroner i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.