Lynladere friskmeldes:

Gjenåpner stengte ladere

En rekke ladere ble i helgen stengt etter en kortslutning. Nå er laderne friskmeldt igjen.

LYNLADER: Ladeselskapet Ionity får flere lynladere opp og gå med full effekt i løpet av første kvarta. De norske stasjonene fra selskapet var ikke berørt av stengingen. Foto: Fred Magne Skillebæk
LYNLADER: Ladeselskapet Ionity får flere lynladere opp og gå med full effekt i løpet av første kvarta. De norske stasjonene fra selskapet var ikke berørt av stengingen. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Vi kunne søndag melde at et antall lynladere over hele Europa måtte stenges ned som en følge av kortslutning i en væskekjølt kabel.

Dette etter en hendelse der en kortslutning fant sted i overgang mellom kabel og ladekontakt.

Produsenten, Huber + Suhner, anbefalte etter dette sine kunder å stenge ladestasjoner med den aktuelle kabelen, og flere ladeselskaper ble berørt.

Slike kabler brukes først og fremst på såkalte lynladere, der ladeeffekten er på opp mot 170 kW med 400 Volt, og 350 kW på 800 Volt.

Nå har de adressert feilen, og sagt at det igjen er trygt å gjenåpne ladestasjonene.

Huber + Suhner gikk umiddelbart i gang – i samarbeid med noen av kundene - med å finne ut hva som hadde skjedd. Feilen lå i kontakten som er i enden av selve ladekabelen, men var ikke av en type som anses som en seriefeil, der det er fare for at samme feil vil oppstå på andre tilsvarende ladere.

Laderne er dermed friskmeldt, og kan nå gjenåpnes.

Det er installert en rekke lynladere flere steder i Norge, men mange av disse er strupet til 80-90 kW i påvente av væskekjølte ladekabler.

-Vi regner med å kunne ha våre ladere i drift med de høye effektene i løpet av første kvartal i år, forteller Jan Ihle fra ladeselskapet Ionity.

Frem til dette vil de foreløpig levere de nevnte 80-90 kW på det meste under lading.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.