Elektrisk Ford Capri

Gjenoppliver nok en klassiker

Den sportstlige coupéen solgte i bøtter og spann på 70- og 80-tallet. Nå kan den gjenoppstå - som elbil.

ORIGINALEN: Slik presenterte Ford den første utgaven av Capri i britiske medier i 1969. F
ORIGINALEN: Slik presenterte Ford den første utgaven av Capri i britiske medier i 1969. F Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Hvis du er gammel nok til å huske 70- og 80-tallet og er sånn passe interessert i bil, har du garantert et forhold til Ford Capri.

Denne sportslige todørs-coupén ble lansert allerede i 1969, og ble produsert fram til 1986. Totalt ble det bygd nesten 1,9 millioner Capri-er, flere tusen av dem havnet i Norge.

Aktiv entusiast-klubb

Bilen fikk mange tilhengere her til lands, med egen Capri Club som ble stiftet i 1984 - og som fortsatt arrangerer årlige treff og andre aktiviteter.

Klubben teller rundt 300 aktive medlemmer, og selv om bilene har blitt et relativt sjelden syn 37 år etter produksjonsstans, er det fortsatt en god del eksemplarer som ruller rundt på norske veier. For øyeblikket ligger det tre biler til salgs på Finn, den eldste fra 1977 og den nyeste fra 1982, med priser fra 100.000-200.000 kroner.

Men snart kan Capri bli et vanlig syn igjen, i hvert fall merkevaren.

Som kjent har Ford blåst nytt liv i klassiske merkevarer som Mustang og Explorer, og neste ut kan bli en elektrisk Capri. Det skjer allerede til neste år, melder flere medier.

Fortsetter etter videoen

MINI CLASSIC: Ved Minis fabrikk i Oxford kan nå eierne få bygd om bilene sine til elbiler - med angrerett. Video: BMW/Elbil24 Vis mer

Ny bil, nytt segment, gammelt navn

Og selv om lite foreløpig er bekreftet fra Ford, kom bilprodusentens europeiske designsjef Amko Leenarts med flere hint i et intervju med Autocar nylig. På spørsmål om hva vi kan forvente av neste modell, sa han blant annet dette:

- Publikum elsker at vi bringer tilbake kjente merkevarer til nye territorier. Men retrodesign bringer oss ikke framover. Det handler alltid om en ny tolkning. Det er det som gjør det interessant.

Dermed blir det neppe en lav, todørs coupé denne gangen, men sannsynligvis en høyere bil i crossover/SUV-segmentet. Ifølge The Sun skal nemlig Capri bygges på Volkswagens MEB-plattform, som sitt søsken Explorer.

Hvis det blir tilfelle, kan vi altså regne med drift på to eller fire hjul, rundt 300 hestekrefter på det meste, og rundt 50 mil rekkevidde med den største batteripakka på 77 kWh netto.

Elbil24 kommer naturligvis tilbake med flere detaljer rundt en mulig ny Ford Capri, så snart vi vet mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.