Elektrisk Hummer:

GM bekrefter elektrisk Hummer

Og den kommer allerede på markedet våren 2021

GMC Hummer pickup: Bilen skal vises 20. mai, og kommer på markedet allerede neste vår. Foto: GM
GMC Hummer pickup: Bilen skal vises 20. mai, og kommer på markedet allerede neste vår. Foto: GM Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Det har lenge ryktes at Hummer skal tilbake på markedet, og da som elbil. Nå bekrefter GM ryktene, og den kommer mye tidligere enn først antatt. Allerede våren 2021 skal den trille ut på massemarkedet, og det er ikke hva som helst GM dytter ut, når det først bærer navnet Hummer.

Doningen skal nemlig ha 1000 hestekrefter fra et dreiemoment som er så høyt at vi sliter med å forstå at det er riktig.

GM oppgir nemlig at dreiemomentet er på svimlende 11.500 fotpund, noe som tilsvarer 15.592 Nm. Dette er et tall vi ikke tør gå god for, selv om GM har uttalt det selv i en pressemelding. Det er eksempelvis like høyt dreiemoment som i elleve Tesla Cybertruck til sammen, som ryktes å få et dreiemoment på 1.000 fotpund.

Selv om GM hadde annonsert 1.500 fotpund ville det være høyt, og halvannen gang så høyt som deres 6,6 liters Duramax V8 turbodiesel er i stand til å levere. Vi tar med andre ord forbehold om at det er noe vi eller GM ikke har forstått her, selv om GM dekker seg bak at tallene er foreløpige estimat. Vi har forsøkt å få en kommentar fra prosjektansvarlig hos GM, uten hell.

Men at bilen har kraftressurser er det liten tvil om, for den vil utvilsomt bli en arbeidshest. At den også skal gjøre sprinten til 96 km/t (60 mph) på 3 sekunder vitner om muskler. Det forteller også at bilen har firehjulsdrift.

Super Bowl

Og ja da, tradisjonen tro er det under Super Bowl de store tingene skal vises. Vel, nesten. For bilen skal kun vises i en reklame under en av pausene, og da får vi heller ikke se hele bilen. Budskapet visualiseres gjennom en hesteflokk som skal illustrere 1.000 hester, og lyden på reklamefilmen blir borte når teksten forteller «lyden av dette».

Resten av bilen skal avdukes 20. mai i år.

Vi har kalt den Hummer til nå, men GM blåser ikke liv i merket Hummer av den grunn. Bilen skal nemlig selges under merket GMC, og med Hummer som modellnavn, altså som GMC Hummer EV. Likevel står det Hummer i grillen.

Stor vekst

Markedet for pickup i USA er det raskest voksende segmentet der borte. I tillegg er det i dette segmentet de amerikanske produsentene tjener de gode pengene. Det vi her i Europa kjenner som Opel Ampera-e, heter Chevrolet Bolt i USA. Den er en såkalt compliance-bil, en bil som gir GM en slags kreditt til å lage enda flere biler som de store pickup’ene.

I perioder har de dumpet Bolt til svært lave priser bare for å få dem ut på markedet, for på den måten å kunne tjene enda mer penger på de store bilene.

Nå blir det spennende å se hvor prisen på en GMC Hummer lander, om den i det hele tatt kommer til å selge, eller om dette er et markedsføringsstunt. Eller kanskje de bare vil være sikker på å komme på markedet før Tesla med Cybertruck?

GMC Hummer skal ifølge GM komme på markedet våren 2021, så får vi se hvem som er først – i den grad det er viktig.

Her er en annen heftig elektrisk pickup:

Se den fire år lange historien bak B1 og B2. Vis mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.