Lade elbilen hjemme

Gode nyheter for deg som lengter etter billigere strøm

Dårligere vær gir håp om lavere strømpris den kommende tiden. Samtidig advarer NVE mot at prisene fremdeles kan variere mye.

RUSKEVÆR: Fremover er det meldt mye vind og nedbør mange steder. Det gjør at strømprisene sannsynligvis vil holde seg lave. Foto: Bjørn Eirik Loftås
RUSKEVÆR: Fremover er det meldt mye vind og nedbør mange steder. Det gjør at strømprisene sannsynligvis vil holde seg lave. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Etter snart et helt år med uvanlige høye strømpriser, er det nå gode utsikter for lavere strømpriser, i hvert fall i overskuelig framtid.

– Det vi ser, er at med et økt nivå av nedbør så forbedrer det energibalansen, sier senioranalytiker Lene Hagen i Volue Insight til TV 2.

Fremover ser det ut til at været kan løfte presset på det som har vært et svært stramt strømmarked. I det siste har strømprisene sunket. Årsaken er blant annet mye regn og vind, men også sol i Norden og resten av Europa.

– Forventningene de neste par ukene er veldig positive sammenlignet med situasjonen for en måneds tid siden, sier Hagen.

I tillegg til mer vann i Norge har det vært mye vind andre steder. Det er positivt for kraftsituasjonen i Norge, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

– Når det blåser mye i Nord-Europa, blir det generelt mindre behov for produksjon av norsk vannkraft, sier rådgiver Ingvild Vestre Sem i NVE.

Det er bra for forsyningssituasjonen fordi man da kan spare mer vann som kan brukes til kraftproduksjon til vinteren, sier Sem, som samtidig advarer mot å tro at strømmarkedet har stabilisert seg.

– Europa er avhengig av fossile energikilder for å dekke kraftetterspørselen. Når prisene på kull og gass stiger, fører det til høyere kraftpriser. Prisene i det sørlige Norge påvirkes av prisene på kontinentet gjennom utenlandsforbindelsene, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.