Avbestille bZ4X:

Gratis i Norge – sjokkpris i Sverige

Toyotas tøffe start har fått mange til å ville avbestille, men for svenskene blir det fryktelig dyrt.

TØFF START: Toyota har fått mye kritikk for rekkevidden til bZ4X. Foto: Fred Magne Skillebæk
TØFF START: Toyota har fått mye kritikk for rekkevidden til bZ4X. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Toyota fikk en mildt sagt tøff start på sitt nye elbileventyr med modellen bZ4X.

Først måtte lanseringen utsettes på grunn av et problem med hjulboltene som kunne gjøre at hjulene kunne løsne, og da bilen omsider kom på veiene viste Elbil24s omfattende rekkeviddetest (som vi til og med utførte en ekstra gang) at bilen kom svært kort i forhold til den oppgitte WLTP-rekkevidden. Det har flere bekreftet etter oss.

Toyota har tatt Elbil24s test på alvor, og basert blant annet på våre funn vil selskapet gjøre en rekke tiltak med bilen. Dem kan du lese om her:

Lar folk avbestille

Toyota erkjenner at denne lanseringen har vært tøff og at de ikke har informert kundene godt nok om hva bilen kan prestere i norske vintertemperaturer.

Nylig hadde Motor en artikkel om at Toyota i Norge aksepterer at folk avbestiller bilen uten noe kostnad for kunden.

I Sverige er situasjonen derimot en helt annen.

Her er det vi tipper blir den europeiske versjonen av bZ3X. Video: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Opp mot 100.000 kroner

Det er svenske Mestmotor som nå varsler om den ulike praksisen i Norge og Sverige.

For der nordmenn slipper å betale noe for å gå fra kontrakten, er det langt dyrere for svenskene. En av Mestmotors lesere bestilte bZ4X i juni 22, med planlagt levering i januar. Siden Toyota nå har valgt å avvente leveransene i Sverige inntil en omfattende softwareoppdatering er rullet ut, er ny estimert utlevering mai.

Men da vedkommende ville avbestille bilen, var beskjeden klar:

– Vil man heve/annullere gjelder MRF-vilkårene (Motorbranschens riksförbund) i kjøpsavtalen, skriver salgssjefen hos forhandleren i en e-post. Ifølge den må man betale 15 prosent av bilens pris pluss 50.000 kroner i tapt miljøbilspremie dersom man avbestiller.

Heving av kjøpet gjelder nemlig ikke dersom produksjonen av bilen allerede har startet. For de dyreste utgavene med firehjulsdrift kan summen komme på nesten 100.000 svenske/norske kroner (praktisk talt lik kurs om dagen).

Til nettstedet sier Toyotas svenske pressesjef at kunder som ikke vil fullføre sine kjøp henvises til sin forhandler.

Elbil24 tok med bZ4X og tre arge konkurrenter på isbanekjøring og test av firehjulstrekk. Hvordan det gikk kan du se her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.