Circle K i gang med utbygging:

Gratis lading for elbiler

Circle K tester ut nye ladere - lar bilister lade gratis.

JULEGAVE? Circle K lar kundene lade gratis på sine egeneide ladere frem til over jul. Foto: NTB Scanpix
JULEGAVE? Circle K lar kundene lade gratis på sine egeneide ladere frem til over jul. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Elbil24):

Ladetilbudet blir stadig bredere for elbilistene.

Leverandøren Fortum er en av Norges største ladeleverandører, og har allerede omlag 1500 ladere langs veier og i byer i Norge. Grønn kontakt har i overkant av 350.

Men flere aktører jobber i herdig med å gi Fortum konkurranse, noe som gir elbilistene et større tilbud.

Som tidligere nevnt har Circle K som mål å firedoble sine ladere innen 2020.

Overgått målsetningen

Foreløpig ser de ut til å være godt underveis.

- Innen januar blir det satt opp omkring 80 nye ladere på våre stasjoner og i tillegg erstatter vi 20 eldre ladere med nye for å bedre driftssikkerheten. Dette gir mer enn 50% økning av antall ladere på våre stasjoner bare innenfor noen få måneder. Dette gjør at vi ligger vi godt an i forhold til våre ambisiøse utbyggingsplaner de neste årene. Omlag en tredjedel av de nye laderne er fra Ionity, forteller Håkon Stiksrud, ansvarlig for Emobility i Circle K Europe.

Circle K har som mål å lage fremtidens energistasjoner, hvor også Tesla og Grønn Kontakt vil være aktør.

På Stjørdal utenfor Trondheim har de utvidet antall ladestasjonen, mens på Øyer ved E18 i Gudbrandsdalen bygger de en splitter ny ladestasjon med 20 ladeplasser.

Gratis lading

Circle K har som mål at det skal bygges 500 nye ladere innen 2020. Deres egeneide ladere er gratis i en testperiode frem til litt over jul. Altså kan du lade uten å betale en krone.

Disse laderne er fordelt utover hele landet:

GRATIS LADING: De røde prikkene indikerer Circle K sine egeneide ladere. Foto: Circle K.
GRATIS LADING: De røde prikkene indikerer Circle K sine egeneide ladere. Foto: Circle K. Vis mer

- Det har vært stor pågang fra våre kunder allerede på disse stasjonene, så vi har stor tro på at dette er et ønsket tilbud fra forbrukerne.

Forbrukerne skal etterhvert kunne få tilgang til og betale for ladingen ved hjelp av Circle K sin mobilapp, i tillegg til alle typer ladebrikker.

-Vi åpner denne appen som testversjon for et utvalg av våre kunder over jul og planen er at den skal være tilgjengelig for alle kunder i februar.

I første omgang er det kun Circle K sine ladepunkter som kan styres via appen, men også Ionity sine ladere vil inkluderes på sikt.

Spennende fremtid

Circle K jobber også med en ladeboks for sine kunder. Boksen skal være en konkurrent til aktørene som allerede er på markedet, og skal tilpasses hus, borettslag og arbeidsplasser.

Som de andre aktørene skal boksen og ladingen kunne styres via den samme appen som man bruker på ladestasjonene.

- Det vi håper skal skille oss fra de andre aktørene er at vi vil tilby en god pakke dersom du har bestilt hjemmelader fra oss. Vi jobber med å et tilbud hvor hjemmeladekunder vil få rabatt på hurtiglading og ikke minst gode tilbud i butikken.. Altså at man får en slags medlemsfordel ved å bruke Circle K sine ladere, og får rabatter eller liknende på våre andre varer, sier Stiksrud.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.