Opel Ampera-e og Chevrolet Bolt

Har byttet over 2000 batteripakker

- Batterileveransene har vært økende de siste månedene, og norske kunder har høy prioritet, sier Opels informasjonssjef.

FLUNKA NYTT: Her blir en ny batteripakke gjort klar for montering i en Chevrolet Bolt på et GM-verksted i Canada. Foto: All EV Canada / Youtube.
FLUNKA NYTT: Her blir en ny batteripakke gjort klar for montering i en Chevrolet Bolt på et GM-verksted i Canada. Foto: All EV Canada / Youtube. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Etter minst sju batteribranner i Chevrolet Bolt, elbilen som ble solgt som Opel Ampera-e i Norge og resten av Europa, fattet produsenten General Motors en drastisk beslutning sommeren 2021 om å bytte batteripakke i samtlige biler som ble produsert mellom 2017 og 2019.

Det vil i praksis si alle biler av merket som ruller på norske veier.

Ny batteripakke, større kapasitet, ny garanti

Ifølge Opel Norge dreier det seg om over 4000 Opel Ampera-e og noen hundre Chevrolet Bolt. På verdensbasis dreier det seg om et sted mellom 60.000 og 70.000 biler.

Samtlige biler får en ny batteripakke som faktisk har rundt 8 prosent større kapasitet enn originalbatteriet. Dessuten blir garantitiden utvidet til åtte nye år, eller 160.000 kilometer (det som kommer først).

Da Elbil24 omtalte saken i oktober 2021, var bytteprosessen så vidt i gang. Den gang fikk vi bekreftet fra den norske Opel-importøren Bertel O. Steen, at saken hadde høyeste prioritet, og at eierne ville bli kontaktet når det var deres tur.

- Det er over 4000 biler det er snakk om, så noe tid vil det ta, sa Opels informasjonssjef, Stein Pettersen, til Elbil24.

Halvferdige med jobben

Nå har det gått 14 måneder, og så langt har det blitt byttet over 2000 batteripakker, får Elbil24 bekreftet. Det betyr at omtrent halvparten av de berørte bilene har fått ny batteripakke pr januar 2022.

- Som kjent ble 2022 et krevende år på mange måter, ikke minst for bilindustrien. Problemene har gitt lang ventetid på elbiler, og har dessverre også påvirket produksjon og ikke minst transporten av nye batterier til Ampera-e, sier Pettersen til Elbil24.

Stein Pettersen er informasjonssjef for Opel hos Bertel O. Steen. Foto: Stellantis
Stein Pettersen er informasjonssjef for Opel hos Bertel O. Steen. Foto: Stellantis Vis mer

Han legger til at situasjonen heldigvis har bedret seg den siste tiden.

- Det går i disse dager ut et nytt informasjonsbrev til de kundene som venter på batteribytte, som gir de som venter en status på prosessen. Batterileveransene har vært økende de siste månedene, og norske kunder har høy prioritet, sier han.

Ifølge Pettersen blir rekkefølgen for batteribyttene styrt av GM og LG, basert på deres risikovurdering. Derfor er batterier som blir levert, dedikert til et spesifikt chassisnummer.

I videoen under kan du se hvordan selve byttejobben foregår. Artikkelen fortsetter etter videoen.

Video: www.allev.ca Vis mer

20 milliarder kroner

Det er LG Energy Solutions som har produsert batteriene, og som også tar mesteparten av kostnadene knyttet til utskiftningen, som er kostnadsberegnet til rundt 20 milliarder norske kroner.

General Motors, som stod bak de to bilene, dekker rundt 1 milliard kroner av regninga, mens LG tar resten.

Opel har siden blitt solgt til Stellantis, samme selskap som blant annet står bak Peugeot og Citroën. «Nye» Opel er blant annet aktuelle med elbilene Mokka Electric og Corsa-e.

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.