Trafikkskolene:

Har du gyldig førerkort for manuelt gir?

Ikke alle har førerkort for biler med manuelt gir, og flere velger nå en oppsiktsvekkende løsning.

ELEKTRISK SKOLEBIL: Flere unge velger å ta førerkort for kun biler med automatgir. Foto: OLAV URDAHL
ELEKTRISK SKOLEBIL: Flere unge velger å ta førerkort for kun biler med automatgir. Foto: OLAV URDAHL Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Stadig større andel av dagens unge velger å ta førerkort kun for biler med automatgir. Dette passer som hånd i hanske med innfasingen av elbiler, som ikke leveres med annet enn automatigir.

Ni av ti solgte nye biler leveres nå med automatgir, opplyser OFV, selv om ikke alle biler med automatgir er en elbil.

Dette gjør at også trafikkskolene kan fokusere mer på elbiler når en ny skolebil skal kjøpes inn. Men det er fortsatt en lang vei å gå før trafikkskolene er fullelektrifisert.

Stor økning

Per nå har trafikkskolene rundt 2.800 personbiler til opplæringen. Av disse er 60 prosent dieselbiler, mens 22 prosent er bensinbiler. Andelen elbiler er på skarve 11 prosent, men andelen øker raskt, etter hvert som de gamle bilene skal fases ut. Mye av dette kan de takke interessen for kun å kjøre opp med automatgir for.

Fra nyttår og frem til begynnelsen av august, ble det registert 168 nye skolebiler. 71 av disse var en elbil, en økning på 154 prosent sett mot samme periode året før.

Totalt finnes det i overkant av 2,8 millioner personbiler i Norge, og rundt 400.000 av disse er en elbil.

- Trafikkskolene ligger litt etter når det gjelder andel elbiler i sin kjøretøypark, sett i forhold til landet totalt. Men samtidig går tallet opp, noe som indikerer at trafikkskolene i økende grad velger elbil. Høyst sannsynlig vil tallet fortsette å øke i takt med at det stadig kommer flere modeller i ulike prissegmenter og størrelser, og ikke minst når opplæring med automatgir blir den nye standarden, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV.

Og det er ikke bare trafikkskolene som øker andelen elbiler. Også drosjenæringen tar grep for å elektrifisere, spesielt i og rundt de store byene. Så gjenstår det å se hvor høstens valg tar oss videre, og hva som blir gjeldende politikk og strategi rundt elbilene dersom vi får et regjeringsskifte.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.