Tesla Model Y-pris

Har økt prisen på én modell

Vil flere modeller følge etter?

LITT OPP: Tesla har nå kneppet opp prisen noe på Model Y long range. Foto: Fred Magne Skillebæk
LITT OPP: Tesla har nå kneppet opp prisen noe på Model Y long range. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): 13. januar senket Tesla prisene kraftig på Model Y og Model 3. Innstegsmodellen av fjorårets mest solgte bil, Model Y, ble senket med 120.000 kroner, og for Long range-utgavens del gikk den 90.000 kroner ned.

Fredag justerte imidlertid Tesla prisen bittelitt opp igjen. Foreløpig gjelder prisøkningen kun Long range-utgaven av Model Y, som ble satt opp med 5.000 kroner. Med vrakpant og vektavgift havner den nå på 507.520 kroner ferdig levert.

Prisen er uendret for standard- og Performance-modellen. De er også uendrede for Model 3.

IT'S A YOKE: Tesla Model S og X kommer nå med et helt nytt ratt. Det skaper ikke bare begeistring. Video: Elbil24.no Vis mer

Balansegang

Prisen på nettopp Long range-utgaven ble økt med 500 dollar bare et par uker etter prissenkingen i USA. I forbindelse med det uttalte Elon Musk til investorene at prisjusteringen ble gjort som et resultat av at etterspørselen overgikk produksjonen.

Selskapet ønsker tilsynelatende ikke for lang ventetid og justerer derfor prisene i tråd med forholdet mellom etterspørsel og produksjonskapasitet. I USA har Tesla gjort fire prisjusteringer de siste to månedene.

Tjener mest

Forrige uke lagde Reuters en oversikt over hvor mye de ulike bilprodusentene tjente – eller tapte – per solgte bil.

Her kom Tesla klart først, med en inntjening på nesten 100.000 kroner per solgte bil, som gir dem større spillerom enn mange andre til å justere prisene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer