ID.3, ID.4 og Enyaq:

Har oppdaget batteri-feil på Audi-, Skoda- og VW-modeller

Flere tusen biler i Norge er rammet. Eierne vil bli kontaktet, men VW avviser at det er snakk om tilbakekalling av biler.

VW ID.4 er blant bilene som er rammet av batteri-feil. Eierne vil bli kontaktet, opplyser Volkswagen. Foto: Fred Magne Skillebæk
VW ID.4 er blant bilene som er rammet av batteri-feil. Eierne vil bli kontaktet, opplyser Volkswagen. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Flere eiere av VW-konsernets elbilmodeller har i det siste fått beskjed om at det er oppdaget en produksjonsfeil i batteripakken på deres biler.

Feilen er oppdaget i enkelte moduler i batteripakken, skriver Vi Bilägare. De har snakket med presseansvarlig Hanna Storckenfeldt i Skoda Sverige. Hun forteller at enkelte battericeller har vist seg å ha for høy selvutlading, noe som reduserer rekkevidden.

Dette blir spesielt merkbart nå om vinteren når forbruket er høyere enn ellers. Og problemet gjelder ikke bare biler i Sverige.

Flere tusen biler rammet

Kommunikasjonssjef Lars Joakim Hanssen i Volkswagen Norge bekrefter at feilen er oppdaget på modeller også her til lands.

Feilen rammer modeller fra Audi, Skoda og Volkswagen.

- Dette gjelder noen få tusen biler i vårt marked, og arbeidet vårt har pågått en stund allerede, sier Hanssen til Elbil24.

Han kan ikke si noe om eksakt hvilke modeller det er snakk om, men forsikrer oss om at de aktuelle bilenes eiere vil bli kontaktet.

- De aktuelle bilene er produsert i en begrenset tidsperiode, og kundene blir kontaktet direkte av forhandleren sin, sier Hanssen.

KAMELEON: Avhengig av lyset, skifter lakken farge. Video: Steinar A. Danielsen / Elbil24 Vis mer

- Ingen tilbakekalling

Også i Sverige blir kundene kontaktet, men av verksted for timebestilling. I Sverige meldes det at utskiftningen av batterimodulene vil ta 1-3 dager, skriver Vi Bilägare.

Skoda Sverige omtaler utskiftningen som en teknisk oppdatering, mens Volkswagen bruker begrepet «løpende servicetiltak».

Det samme gjør Volkswagen i Norge.

- Dette dreier seg ikke om en tilbakekalling, men et servicetiltak, sier Hanssen.

I Sverige er det 522 eksemplarer av Skoda Enyaq som er rammet og rundt 2200 eksemplarer av VW ID.3 og ID.4. Trolig er det de samme modellene det er snakk om i Norge. I tillegg er Audi Q4 e-tron bygd på samme plattform, så det er naturlig å tro at det er denne Audi-modellen Hanssen sikter til.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.