Avslører elbilen Polestar 2

Har paret seg med Google - tar opp kampen med Tesla

Åpner butikk i Norge til sommeren, og lanserer samtidig en luksuriøs Tesla-konkurrent.

FIREDØRS SEDAN: Bilen har fire dører og er formet som en sedan. Foto: Polestar
FIREDØRS SEDAN: Bilen har fire dører og er formet som en sedan. Foto: Polestar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Polestar ga nylig omverden en sniktitt på deres nye Polestar 2 med et bilde av bagasjeromslokket. Nå gir de oss mer. Bilen blir fullelektrisk, og skal by på 400 hestekrefter. Rekkevidden skal være hele 560 kilometer.

Polestar 2 får sin premiere på bilutstillingen i Geneve i mars, og kommer på markedet i begynnelsen av neste år.

Polestar skal være Volvos premium-merke, og begge eies av kinesiske Geely. Polestar 2 deler da også plattform med Volvo XC40, og hovedkonkurrenten er per i dag Tesla Model 3.

Paret med Google

Når merket nå slipper ytterligere informasjon, så gjør de det gjennom en app som skal gi en prøvesmak på brukergrensesnittet i bilen. Polestar har nemlig alliert seg med Google, og bruker Android som et viktig tillegg til operativsystemet. Hvorfor?

TEST SELV: En rekke slike bilder gir deg mulighet til å prøve ut brukergrensesnittet.
TEST SELV: En rekke slike bilder gir deg mulighet til å prøve ut brukergrensesnittet. Vis mer

-Hvorfor skal vi ta opp kampen ved å investere egne penger i et forsøk på å bli - og deretter holde oss - like gode som dem, sier Henrik Green fra Polestar til Automotive News.

Han legger deretter til at de ønsker å gi kundene en så sømløs opplevelse som mulig med andre enheter, og at dette er den letteste måten å gjøre dette på.

Systemet får blant annet stemmestyring gjennom Google Assistant, navigasjon gjennom Google Maps, du kan kjøpe applikasjoner fra Google Play Store, og flere andre tjenester fra Google. Funksjonene er dog ikke et eget operativsystem, men er integrert som et tillegg i Volvos eget Sensus system.

Dette blir på et helt annet nivå enn det vi i dag kjenner som Android Auto og Apple CarPlay, der det er telefonen som gjør jobben.

Systemet skal også inn i nye generasjoner biler fra Volvo, og kommer blant annet i tredje generasjon XC90, når den lanseres i 2021.

Abonnere?

Når Polestar nå slipper ytterligere nyheter gjennom appen, så viser de også verden et nytt bilde av Polestar 2 i fugleperspektiv i selve åpningsbildet. Vi får også en rundtur gjennom mange av de andre funksjonene, og det er tydelig at Polestar har bestemt seg for å strekke strikken på både funksjoner og selve opplevelsen.

Polestar 2 vil som sagt bli tilgjengelig på markedet i 2020, og da vil den også bli å få på en abonnementsløsning, der du betaler en månedlig pris for å ha bilen.

Da er forsikring, service og alle kostnader bakt inn i månedsprisen, og etter en gitt tid kan du bytte inn bilen i en ny – litt på samme måte som en mobiltelefon.

Etter alt å dømme vil den også bli mulig å kjøpe, og da i en prisklasse som ligger i samme område som tilsvarende versjon av Tesla Model 3.

Norge blir det første landet i verden som får et Polestar utstillingslokale, en slags butikk som åpner i Oslo til sommeren.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.