Elbilsalget juli 2022

Helt til topps - for første gang

Skoda Enyaq topper registreringsstatistikken i Norge i juli.

POPULÆR: Skoda Enyaq er en bil mange har måttet vente lenge på, men nå ser leveransene ut til å gå raskere. Foto: Fred Magne Skillebæk
POPULÆR: Skoda Enyaq er en bil mange har måttet vente lenge på, men nå ser leveransene ut til å gå raskere. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Registreringstallene bærer fortsatt preg av leveringsutfordringer i markedet, og totalt ble det registrert 6092 elbiler i juli, ifølge elbilstatistikk.no. Det utgjorde 70,7 prosent av totalen, som var på 7247 biler.

Tallene viser en markant nedgang i antall nyregistreringer fra juni, da det ble registrert 11.722 elbiler - og også vesentlig færre enn i juli i fjor, da det ble registrert 6730 elbiler.

- Dette skyldes ikke at interessen for nye elbiler er dalende, det skyldes i all hovedsak at leveringstiden er svært lang på mange biler. Akkurat når går det tusenvis av nordmenn rundt og venter på biler som kanskje ikke kan leveres før en gang langt ut i neste år, sier fagredaktør Fred Magne Skillebæk i Elbil24.

Bedring hos VW-konsernet

Mens Tesla Model Y toppet soleklart junistatistikken med 2533 biler, var det denne gangen Skoda Enyaq som toppet med 673 biler.

Tidligere i sommer var Skoda blant bilprodusentene som meldte om bedre tilgang på råvarer og dermed også større produksjon, og de to siste månedene er det registrert over 1800 Skoda Enyaq i Norge - biler mange har ventet svært lenge på.

Også Volkswagen har fått fart på produksjonen igjen, og med 649 registrerte ID.4 i juli, ruller det nå rundt nesten 14.000 av modellen på norske veier.

De to modellene ligger soleklart på 1. og 2. plass. På tredje fulgte Hyundai Ioniq 5, med 279 eksemplarer, mens den «gamle traveren» Audi e-tron havnet på 4. plass, med 253 eksemplarer i juli

Topp 10 juli 2022

Her er de ti meste registrerte elbilene i juli, ifølge elbilstatistikk.no (foreløpige tall, mindre avvik kan forekomme)

Modell Antall*
1 Skoda Enyaq 673
2 Volkswagen ID.4 649
3 Hyundai Ioniq 5 279
4 MG ZS 269
5 Audi e-tron 253
6 BYD Tang 238
7 Ford Mustang Mach-E 236
8 Volkswagen ID.5 GTX 204
9 Kia EV6 145
10 Audi Q4 e-tron 114
* Kilde: OFV

På topp ti totalt sett, snek det seg inn to fossilbiler denne gangen, Toyota Yaris med 440 eksemplarer og Toyota RAV4 med 166 eksemplarer.

Registreringstatistikk nye elbiler
Infogram

Få også med deg denne duellen:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.