Ford Mustang Mach-E i Norge

Her ankommer 1000 biler mange nordmenn har ventet lenge på

Første store parti med en av årets mest forhåndsomtalte elbiler har ankommet Drammen havn.

VENTETIDEN OVER: Mustang Mach-E kommer til å bli et vanlig syn på norske veier de neste månedene. Video: Ford Motor Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Den blir gjerne trukket fram som et godt eksempel på utfordringene bilbransjen står ovenfor under pandemien.

Ford Mustang Mach-E er allerede mange måneder forsinket, mye takket for utfordringer knyttet til coronapandemien, men også fordi produsenten oppdaget noen kvalitetsutfordringer som måtte løses før bilene kunne forlate fabrikkene.

Dette er en bil som, etter det vi i Elbil24 erfarer, har blitt forhåndssolgt i mange tusen eksemplarer i Norge. Den skulle ha vært her allerede i høst, men da vi omtalte forsinkelsen i en artikkel 8. mars, var det kun registrert 23 eksemplarer her til lands.

Nå er ventetiden imidlertid straks over for mange ventende kunder.

Første skip av flere har ankommet

Onsdag ankom nemlig et spesialchartret bilfrakteskip Drammen havn fra Antwerpen i Belgia, fullastet med Ford Mustang Mach-E.

- Det er snakk om rundt 1000 biler totalt på denne første lasten, og det kommer flere innen kort tid, sier informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby, til Elbil24.

Alle bilene som kommer med de første skipslastene, er allerede solgt til norske kunder, får vi opplyst.

- Interessen for Mach-E har vært overveldende siden Europa-premieren i Oslo. Dessverre har covid-19 situasjonen gjort at ventetiden for de mange spente kundene våre har blitt lengre enn vi kunne forutse, men nå nærmer de første overleveringene seg. Dette er en merkedag for Ford i Norge, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Nå skal bilene først sendes til forhandlere rundt om i landet. Der blir de klargjort og gjennomgått sammen med kundene, før de er klare for å bli overlevert.

Berg er optimistisk med tanke på at de som har bestilt biler skal få dem før ferien.

– Et stort antall biler er nå produsert eller på båt på vei til Europa og Norge. Det betyr at majoriteten av de første bestillingene blir levert til norske kunder i løpet av mai og juni. I alt regner vi med å levere flere tusen biler i løpet av disse månedene, sier Berg.

En av de mest forhåndsomtalte elbilene

Mustang Mach-E har blitt omtalt som et være eller ikke-være for Ford. Den er selskapets første virkelig store elbilsatsing, og i et nybilmarked der andelen bensin- og dieselbiler stuper i land etter land, er det ekstremt viktig å lykkes med én gang.

Mye tyder på at Ford skal klare det med Mustang Mach-E.

De første forhåndsomtalene av bilen dukket opp allerede i fjor vinter, og i februar 2020 ble bilen vist fram i Norge for første gang. Siden den gang har den vært blant de aller mest forhåndsomtalte elbilnyhetene.

Da vi testet bilen i desember, konkluderte vi med at Ford har gjort veldig mye rett, og at kundene kunne bare glede seg. Bilen framstår fortsatt som et av de aller beste kjøpene i klassen:

For de som ønsker seg bilen men foreløpig ikke har bestilt, vil det fortsatt være ventetid. Da Elbil24 var i kontakt med Sønsteby i mars, antydet hun at de som bestiller bilen nå, kan forvente levering i tredje kvartal - altså en gang mellom juli og september.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.