Volvo EX90

Her annonserer han Volvo EX90 - Volvos nye elbil-flaggskip

Volvo letter på sløret om sitt kommende, elektriske flaggskip.

Video: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Volvo har nettopp avsluttet en kort presentasjon på nettet, der de har avslørt noen flere detaljer om sitt kommende elektriske flaggskip, som blir arvtakeren til den store SUV-en XC90.

Dessverre var det ikke snakk om en avduking, det skjer først 9. november, opplyser Volvo.

EX90 - første rene elbil fra Volvo

Men i videoen ble det sagt at navnet på flaggskipet blir EX90, ikke Embla som det har vært spekulert i tidligere. Bilen blir den første i en ny serie fra Volvo som bygges på en ny elbilplatform, og den første som bygges som elbil fra bunnen av. Fra før vet vi at bilen skal produseres i USA.

I videoen presenterte Volvo-sjef Jim Rowan noe av hva vi kan forvente oss, og vi fikk også se et slags omriss eller skisse av bilen, som du kan se selv i videoen øverst.

IKKE HELT SLIK: Konseptbilde av Volvo-nyheten, som har blitt presentert av bilprodusenten tidligere. Ill: Volvo
IKKE HELT SLIK: Konseptbilde av Volvo-nyheten, som har blitt presentert av bilprodusenten tidligere. Ill: Volvo Vis mer

Rowan lovet at EX90 vil flytte grenser innen sikkerhet, og vil bli den sikreste bilen fra Volvo noensinne. Takket være kamerar, radar, lidar og en rekke sensorer både på inn- og utsiden, skal Volvo EX90 blant annet være i stand til å avsløre potensielle hindringer og farer svært tidlig, i høye hastigheter både på dagtid og nattestid.

Et bilhjul skal kunne oppdages på 120 meters avstand, og en fotgjenger på 250 meters avstand, uansett værforhold og tid på døgnet. Dermed skal risiko for alvorlig skade og død kunne reduseres med 20 prosent, hevder Volvo.

Bilen kommer også med et nytt sikkerhetssystem som skal følge med på, og forstå, hvordan sjåføren har det. Dersom sjåføren er trøtt, distrahert eller på annen måte uoppmerksom, kan bilen gripe inn for å unngå ulykker.

Flere av funksjonene skal også kunne lære av erfaringer, og dermed bli enda mer robuste etter hvert.

Design-slektskap

Rowan viste altså ingen bilder av bilen, men ut fra skissene aner vi et slektskap til tidligere SUV-modeller fra bilprodusenten. Som ventet er skissene et stykke fra konseptbildene som har vært vist tidligere.

- Vi kommer med flere detaljer om bilen i de kommende ukene, sa Rowan.

Vi gleder oss til vi får se de første bildene, og kommer naturligvis med flere saker om Volvo EX90 i tiden framover.

Se også videoen øverst!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.