Tesla Supercharger for alle

Her åpner Tesla alle ladestasjonene for alle

Snart kan det samme skje her hjemme.

Dette synet møtte oss på Tesla Supercharger på Nebbenes, Eidsvoll, før den offisielle åpningen. Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Det var i fjor sommer at Elon Musk varslet at Tesla snart ville åpne sitt Supercharger-nettverk for andre elbiler. Musk fortalte at åpningen skulle skje gradvis, og at de første stasjonene med sannsynlighet ville åpne samme høst.

Nederland først

Det skjedde, og i november åpnet Tesla ti Supercharger-stasjoner i Nederland for alle elbiler - som et pilotprosjekt. Siden er dette blitt utvidet til å omfatte flere land, også Norge, der Tesla nylig åpnet for alle på totalt 15 stasjoner med til samen 305 ladestolper.

Alt tyder på at pilotprosjektet i Nederland har vært en suksess, for nå har Tesla kunngjort at de utvider tilgangen til å omfatte absolutt alle Supercharger-stasjonene i landet.

Ifølge Electrek har Tesla 36 stasjoner i landet som er vesentlig mindre enn Innlandet fylke. Til sammenligning har Tesla i Norge totalt 88 Supercharger-stasjoner med totalt 1234 ladestolper, men dette antallet er økende.

Norge neste?

I forbindelse med oppstarten av pilotprosjektet i Norge, uttalte Tesla at formålet var å sjekke hvordan en slik åpning vil fungere i praksis.

Ut fra erfaringene, kan det også her åpnes for tilgang til flere - eller alle ladestasjonene, sa Tesla. Om og når det skjer, gjenstår foreløpig å se.

Koster ekstra

Dersom en ikke-Tesla skal lade på en av stasjonene, må man betale en ekstra avgift eller tegne månedsabonnement. I tillegg trenger man å laste ned Tesla-appen. Alt dette kan lese mer om i vår lille test av løsningen.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.