Slutt på bensin og diesel:

Her blir det krav om nullutslipp fra nyttår

Fra nyttår skal alle nye, offentlige personbiler ha null utslipp.

NULLUTSLIPP: Fra nyttår trer den nye forskriften om energi- og miljøkrav i kraft. Den får stor betydning for valg av kjøretøy i det offentlige. Foto: Bjørn Eirik Loftås
NULLUTSLIPP: Fra nyttår trer den nye forskriften om energi- og miljøkrav i kraft. Den får stor betydning for valg av kjøretøy i det offentlige. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Personbiler som kjøpes inn av det offentlige, skal fra nyttår være nullutslippsbiler. For lette varebiler gjelder dette fra 2023 og for bybusser fra 2025.

Den nye forskriften om energi- og miljøkrav trer i kraft fra nyttår, opplyser Samferdselsdepartementet i en pressemelding julaften.

– Norge skal nå klimamålet vi har satt oss under Parisavtalen. Da er vi nødt til å ta i bruk en rekke virkemidler. Det er nå mulig å gå over til nullutslippskjøretøy i stadig flere deler av transportsektoren, og det offentlige skal ligge foran i dette skiftet, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap).

Han påpeker at flere nullutslippsbiler også vil få betydning for luftkvaliteten og føre til mindre støy.

Noen unntak blir det fra nullutslippskravet. Hvis det er for kaldt, og hvis det ikke er nok lademuligheter, er to eksempler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.