Her blir det uvær: - Vurder om reisen er nødvendig

Det er varslet svært sterke vindkast i store deler av Sør-Norge fredag. Veier, broer og ferjer kan bli innstilt på kort varsel.

KAN BLI STENGT. Rv 7 over Hardangervidda er en av flere fjelloverganger som kan bli stengt på grunn av uvær denne helgen. Arkivfoto: Statens vegvesen / NTB
KAN BLI STENGT. Rv 7 over Hardangervidda er en av flere fjelloverganger som kan bli stengt på grunn av uvær denne helgen. Arkivfoto: Statens vegvesen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Vinterferien starter med uvær mange steder, og særlig Vestlandet sør for Bergen, Agder og fjelltraktene i Sør-Norge vil oppleve svært kraftig vind i dag.

Meterologisk institutt har meldt at vindkastene kan komme helt opp i 35 til 40 meter i sekundet flere steder. Det er over grensen for orkan styrke.

Sannsynlig med stenging

Fredag ettermiddag er det ventet stor trafikk på veiene, på grunn av vinterferiestart for deler av Vestland fylke. Det får avdelingsdirektør Svenn Egil Finden i Statens vegvesen til å komme med en kraftig advarsel:

- Vurder om reisen er nødvendig, sier han, og legger til at det er sannsynlig at bruer og fjelloverganger kan bli stengt for trafikk, og at ferjer blir innstilt. Veltede trær og andre objekter i veibanen, kan også føre til at veier blir stengt, sier han.

Fortsetter etter videoen

Når uhellet først er ute, bør du vite hva du skal gjøre. Video: Elbil24.no Vis mer

Har lansert egen trafikk-app

Statens vegvesen har også lansert appen «Vegvesenet trafikk»

– I appen finner du trafikkmeldinger, reiseplanlegger og livebilder fra webkameraer langs veiene. Du kan også få varsling hvis en vei blir stengt eller det blir innført kolonnekjøring, forteller Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen. Han anbefaler alle som skal ut på veien å laste ned appen.

Les mer om løsningen her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.