Her brenner transportskipet med flere tusen nye biler om bord

Et brennende biltransportskip med nesten 4000 nye biler om bord, er i drift midt på Atlanterhavet etter at mannskapet på 22 ble evakuert med helikopter.

Foto: Den portugisiske kystvakten
Foto: Den portugisiske kystvakten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Et brennende biltransportskip fullastet med biler av merkene Volkswagen, Porsche, Audi, Lamboghini og Bentley, er i drift midt på Atlanterhavet etter at mannskapet på 22 ble evakuert med helikopter.

Internasjonal skipsfart er advart mot det 200 meter lange skipet Felicity Ace med kapasitet for tusener av biler, som er i drift i nærheten av den portugisiske øygruppa Azorene.

Felicity Ace var på vei fra Emden i Tyskland til Danville i Rhode Island i USA med de nye bilene fra Volkswagen-konsernet til amerikanske kunder da det tok fyr. Skipet skulle etter planen ankomme Davisvill, Rhode Island om morgenen 23. februar.

Ifølge The Drive har Volkswagen bekreftet at det skal det dreie seg om så mange som 3965 biler om bord, samtlige fra Volkswagen Auto Group, deriblant 1100 Porscher. Mange av bilene skal være elbiler, deriblant et antall VW ID.4, men det skal foreløpig være uklart om hvor omfattende skadene er.

Fortsetter etter videoen

Et portugisisk marinefartøy som er i nærheten for å sjekke om det er fare for oljeutslipp eller at det synker, melder at det fortsatt brenner, og at en sky av hvit røyk velter opp fra skipet, ifølge talsmann for den portugisiske marinen, kommandør Jose Sousa Luis.

Rederiet forsøker å få tak i en havgående slepebåt, men fordi skipet er så stort, er det lite trolig at det kan taues til havn på Azorene, ifølge Sousa Luis. Mannskapet er i trygghet på et hotell på øya Faial, og ingen er skadd.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.