Mercedes Charging Hub

Her byr Mercedes på ladeluksus

Har åpnet sin første av 2000 planlagte ladestasjoner innen utgangen av neste år.

UNDER TAK: Mercedes har nå åpnet sin første Charging Hub, der man står under tak og kan slappe av i en tilknyttet lounge mens bilen lades. Foto: Mercedes-Benz
UNDER TAK: Mercedes har nå åpnet sin første Charging Hub, der man står under tak og kan slappe av i en tilknyttet lounge mens bilen lades. Foto: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert

(Elbil24): Fremdeles er det litt luksus for en norsk elbileier å ha tak over hodet når man skal plugge i hurtigladekabelen.

Mercedes drar den enda et hakk lenger og har nå åpnet sin første såkalte «Charging Hub». Her får man både tak over bilen ved lading, og til og med en egen lounge med sofa, gode stoler, TV, toaletter og automatsalg av snacks og drikke.

Her kan ladekundene slappe av mens bilen lades, med muligheter for å kjøpe snacks og drikke og besøke toalettet. Foto: Mercedes-Benz
Her kan ladekundene slappe av mens bilen lades, med muligheter for å kjøpe snacks og drikke og besøke toalettet. Foto: Mercedes-Benz Vis mer

Forleden dag ble den første stasjonen satt i drift, rett ved siden av Mercedes' amerikanske hovedkontor i Georgia. Ladestasjonen har fem ladere á 400 kW effekt, hver av dem med to uttak slik at ti biler kan lade samtidig.

Plassen nærmest lounge-rommet er laget for å være handicapvennlig, og den ytterste plassen, som riktignok ikke er under tak, er tilpasset folk med tilhenger/campingvogn.

Her byr Mercedes på ladeluksus

Også andre bilmerker enn Mercedes kan lades på disse stasjonene, men som Mercedes-eier får man lavere ladepriser og muligheten for å reservere en ladeplass før man ankommer.

Produsenten har planer om å åpne 2000 slike ladestasjoner rundtom i verden de neste årene, med en planlagt kostnad på over 10 milliarder kroner. De to neste skal åpnes i Chengdu (Kina) og Mannheim (Tyskland). Hvorvidt de også dukker opp i Norge, vil tiden vise.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.