The Car of the Year 2021:

Her er Årets Bil i Europa 2021

Tre elbiler var blant finalistene. Nå er vinneren akkurat kåret.

Årets Bil 2021: Toyota Yaris trakk det lengste strået i kåringen.
Årets Bil 2021: Toyota Yaris trakk det lengste strået i kåringen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Siden 1964 har den europeiske organisasjonen Car of the Year kåret Årets Bil i Europa. Prisen anses som den mest prestisjefylte heder en bilmodell kan få, og en seier her har stor betydning for den som stikker av med seieren.

Elbil-bølge

Både i fjor og i forfjor var det elbiler som stakk av med seieren. I 2019 var det Jaguar i-Pace som trakk det lengste strået, og i 2020 var det Peugeot 208 som fikk hedersprisen, først og fremst på grunn av den fullelektriske e-208.

I år var tre av finalistene modeller som leveres som fullelektriske.

Her er de sju finalistene:

  • Citroën C4
  • Cupra Formentor
  • Fiat New 500
  • Land Rover Defender
  • Škoda Octavia
  • Toyota Yaris
  • Volkswagen ID.3

Nå er vinneren kåret, og det ble ikke noen ren elbil denne gangen, men en hybrid:

Toyota Yaris er Årets Bil i Europa 2021

Bilen vant også i år 2000. Det var den første generasjonen av bilen, som nå er på sin fjerde generasjon.

Norge er representert med ett jurymedlem, redaksjonssjef Fred Magne Skillebæk i Elbil24. Han har har følgende å si om bilen:

Yaris er en viktig bil, for et viktig segment. Toyota fortsetter arbeidet med å redusere utslippene uten å gå på akkord med bilen, med denne 3-sylindrede hybriden. De bringer også flere høyteknologiske funksjoner inn i segmentet. Dette, sammen med håndteringen på veien, og den praktiske størrelsen, vil totalpakken få mange fornøyde eiere.

Informasjonssjefen hos Toyota Norge, Espen Olsen, mener forbruket på nye Yaris er så lavt, at det i praksis er det nærmeste man kommer en elbil i småbilklassen.

- Det er svært gledelig at nye Toyota Yaris er kåret til Årets Bil i Europa og vi takker juryen for anerkjennelsen. Yaris har vært en stor favoritt blant norske bilkjøpere i over 20 år og den nye modellen tar store steg på alle områder. Kjøreegenskapene er hevet betraktelig på landeveien og samtidig er den like letthåndterlig som Yaris alltid har vært i byen, sier han i en kommentar til Elbil24.

Slik har kåringen foregått

Juryen består av 59 erfarne motorjournalister fordelt på hvert av de europeiske landene, som hver for seg stemmer frem sine kandidater.

For å komme frem til en vinner har juryen først jobbet frem en liste på 29 bilmodeller, som alle ble nominert som kandidater. Disse 29 modellene ble stemt ned til syv bilmodeller, som dermed ble finalister i den viktige kåringen.

Opplysning: Car of the Year.org er en gruppering på 59 motorjournalister fra hele Europa, som utgjør juryen. Fra og med 2021-kåringen er det Fred Magne Skillebæk, redaksjonssjef i Elbil24, som er den norske representanten i denne juryen. Han overtok etter Rune Korsvoll, som har sittet i juryen de siste 15 årene. Mer om dette her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.