BMW i4 offisiell

Her er BMW i4

Den fjerde helelektriske modellen fra BMW blir en skikkelig råtass.

OFFISIELL: Vi kan i dag vise de første offisielle bildene av BMW i4. Foto: BMW
OFFISIELL: Vi kan i dag vise de første offisielle bildene av BMW i4. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Under årskonferansen til BMW Group 17. mars, rullet den endelige produksjonsmodellen av BMW i4 ut på scenen. Tidligere har den spreke elbilen kun vært vist fram som konseptbil.

Dette skjer på samtidig med at elbilnyheten BMW iX ble tilgjengelig for bestilling, noe du kan lese mer om her:

Sportslig kupé

BMW i4 er en helt annen bil, en helelektrisk firedørs Gran Coupé, med rekkevidde på opptil 590 kilometer (WLTP). Den skal komme i flere utgaver, hvorav den sprekeste får en motor som yter 530 hestekrefter og blir i stand til å akselerere fra 0-100 kilometer i timen på 4 sekunder.

– Med BMW i4 elektrifiseres selve kjernen av BMW. Kjøreglade biler i mellomklasse-segmentet har gjennom flere tiår vært fundamentet som selskapet er bygget på. På mange måter blir BMW i4 summen av en perfekt BMW – bare helt elektrisk, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør for BMW Group Norge.

Her er de første offisielle bildene:

Dette vet vi så langt

BMW i4 bygges på femte generasjon eDrive-teknologi fra selskapet, og motor, ladeenhet og batteri er nyutviklet. Sistnevnte skal blant annet ha langt større energitetthet enn tidligere, med flere battericeller pr modul, færre komponenter og en mer fleksibel design enn tidligere batterier.

Foreløpig er BMW sparsommelige med detaljene, men vi vet fra tidligere at batteripakken skal være på rundt 80 kWh og ladeeffekten er på inntil 150 kW, noe som skal sørge for hurtiglading fra 0-80 prosent på 35 minutter.

Selskapet trekker videre fram lang akselavstand, bred sporvidde, egen hjulstilling, store dekkdimensjoner, et nytt dempersystem, lavt tyngdepunkt og vektbalanse som faktorer som skal gjøre bilen spesielt komfortabel på veiene - også under rask akselerasjon.

Kommer over sommeren

BMW har imidlertid lovet oss mer informasjon om kort tid, og vi vil oppdatere denne artikkelen så snart vi vet mer. Bilen lanseres først senere i år, og ifølge Tegneby vil de første bilene rulle på norske veier i fjerde kvartal 2021.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.