BMW i Vision Circular

Her er BMWs fremtids-elbil

Resirkulering og bærekraft er viktige stikkord for BMW i Vision Circular.

TENKER NYTT: Lim er erstattet med smarte skjøteteknikker, og lakk er erstattet med varmebehandlede overflater. Foto: Bjørn Eirik Loftås
TENKER NYTT: Lim er erstattet med smarte skjøteteknikker, og lakk er erstattet med varmebehandlede overflater. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24, München): På bilmessen IAA i München, dreier det aller meste seg om elektriske kjøretøy og andre framkomstmidler med nullutslipp. Det lille som vises av biler med forbrenningsmotor, er stort sett modeller som allerede eksisterer i markedet, i tillegg til et knippe veteranbiler som smykker stander her og der.

Og mens fokus i stor grad ligger på kommende elbilmodeller for 2022 og 2023, letter flere produsenter på sløret og demonstrerer innovasjoner, ideer og konsepter som ligger langt fram i tid.

Vil bli ledende på bærekraftig bilproduksjon

En av disse er BMW, som blant annet viser fram konseptbilen i Vision Circular. Bilen er en kompakt fireseters bybil med lengde på fire meter, der alt av aluminium, stål, glass, plast og andre materialer i er resirkulerte og fornybare.

Og det er nettopp dette som er hovedformålet med konseptbilen, å demonstrere hvordan BMW ser for seg å være ledende på bærekraftig bilproduksjon - i en tid der miljøvern blir viktigere og viktigere, samtidig som mange forventer knapphet på ressurser og stigende råvarepriser.

Designen er uansett interessent. Selv om det neppe kommer en bil som ser helt slik ut, vet vi av erfaring at mange designelementer og ideer på konseptbilene ofte blir å finne i fremtidige produksjonsmodeller.

Enkel å demontere

Bilen er blant annet konstruert med tanke på at delene skal være enkle å demontere, sortere og resirkulere. Lim er for eksempel erstattet med smarte skjøteteknikker, som lett skal kunne skyves fra hverandre den dagen bilen er moden for resirkulering.

Foto: BMW
Foto: BMW Vis mer

Lakk er erstattet med forskjellige grader av varmebehandling av overflatene, for å skape forskjellige farger.

Emblemer og logoer man normalt limer på karosseriet, er istedenfor gravert med laser.

Dekkene er laget av naturlig gummi kombinert med resirkulerte gummipartikler - bare for å nevne noe.

Artikkelen fortsetter etter bildekarusellen

Endringer fra 2025

Allerede i 2025 går BMW inn i en ny fase de har kalt «Neue Klasse». Herfra er det elektrisk og miljøvennlig mobilitet som gjelder. I løpet av de 10 neste årene forventer selskapet å ha rundt 10 millioner elbiler på veiene.

Selskapet har allerede flere elektriske modeller i porteføljen. BMW i3 har vært med oss i flere år, og tidligere i år kom iX3, som vi har testet flere ganger siden den gang. Senere i år kommer modellene i4 og iX, som du kan lese mer om i saken under.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.