VW ID.3

Her er de endelige prisene på VW ID.3

Prisene er nå klare, og de kommer med noen tilbud og betingelser.

ÅPNER FOR BESTILLING: Fra i dag er det mulig å bestille VW ID.3. Prisene er også klare. Foto: REUTERS/Matthias Rietschel
ÅPNER FOR BESTILLING: Fra i dag er det mulig å bestille VW ID.3. Prisene er også klare. Foto: REUTERS/Matthias Rietschel Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24): - I år er 17. juni som 17. mai for oss i Volkswagen, fortalte VW-sjef Ulf Tore Hekneby i et nettbasert pressemøte.

Han sikter naturligvis til at det fra i dag er mulig å bestille, ikke bare reservere, den nye VW ID.3. Med seg hadde han også de ferdig snekrede prisene, tilført et par såkalte gulrøtter, eller lokkemidler om du vil.

Prisene på de tre ferdige modellene, inklusive frakt og levering Oslo, er:

  • VW ID.3 1st: Fra kr. 351.900
  • VW ID.3 1st Plus: Fra kr. 404.000
  • VW ID.3 1st Max: Fra kr. 452.200

Da den norske importøren for litt siden offentliggjorde omrisset av disse prisene, ble det mye diskusjon i forskjellige grupper på Facebook og annet. Ikke alle var fornøyd, og mente at over 450.000 for en godt utstyrt ID.3 var for drøyt.

Den norske importøren tror det er Plus-modellen som kommer til å selge mest, en bil til i overkant av 400.000.

Selv om det nå nærmer seg slutten, så selges fortsatt VW e-Golf fra 294.000 kroner, selv om det på ingen måte er samme bil.

Storselger

Og frem til nå har VW hatt stor suksess med nettopp den elektriske utgaven av VW Golf, som fra nå må finne seg i å bli omtalt som forgjengeren til ID.3. Nylig rundet vi 300.000 registrerte elbiler totalt i Norge gjennom tidene, og VW e-Golf er landets nest mest solgte elbil av disse, kun slått av Nissan Leaf.

Per 15. juni i år er det blitt registrert 45.676 VW e-Golf her i landet, så gjenstår det å se om ID.3 kan overta bragden.

Med den stadige økningen av elbiler vil nok antallet være mulig å slå, så gjenstår det å se om pallplassen vil holde etter hvert som utvalget biler på markedet vil øke kraftig.

Hekneby er kjent med Tesla sin rekord med antall registrerte biler innen en og samme måned fra mars i fjor, og utelukker ikke at den kan være mulig å slå. Det betinger flust av bestillinger, nå som slusene er åpnet for reservasjonsholdere, og det betinger at det kommer et stort antall biler omtrent samtidig.

De første bilene kommer for levering i september, men med et par forbehold.

Et par gulrøtter

AppConnect blir tilgjengelig på alle modeller, men dette er foreløpig ikke klart. Kundene som ønsker bil tidlig må derfor akseptere at dette installeres på et senere tidspunkt, antagelig i løpet av første kvartal neste år.

AR Head-up display (gjelder kun ID.3 1st Max) vil ha kun de mest elementære funksjonene tilgjengelig fra start. Resten oppgraderes, på samme måte som AppConnect, på et senere tidspunkt.

Begge disse punktene må anses som et kompromiss, men for at du skal ha noe igjen for å akseptere bil uten full funksjonalitet til å begynne med, har VW opprettet noe de kaller «1st Mover Club».

Foruten å få bilen tidligere, tilbyr de også en service- og vedlikeholdsavtale for 3 år/45.000 km uten tillegg i prisen. Denne skal også dekke slitedelsreparasjon innenfor normalt bruk, oppgir de, og skal ha en verdi på 9.652 kroner. Da får du også erstatningsbil når bilen er på service. Dette gjelder kun 1st Movers

De første kundene får også vinterdekk på 18-toms aluminiumsfelg med på kjøpet, til en verdi av 17,950 kroner.

I tillegg til dette får de første kundene også tilbud om finansiering til 1,99 prosent rente.

SMITTEVERN: Fabrikken er i sving igjen, men smittevernet er på plass. Foto: Reuters
SMITTEVERN: Fabrikken er i sving igjen, men smittevernet er på plass. Foto: Reuters Vis mer

Spennende tider

I hvor stor grad VW ID.3 vil bli den suksessen importøren håper og forventer gjenstår å se, men de går tydelig inn i en spennende periode.

Elbil24 har allerede kjørt en prototype av den, og bilen har svært mye godt å by på. Samtidig skal vi være klar over at den i tiden som kommer vil møte sterk konkurranse fra andre merker og modeller, og da er nettopp pris et viktig virkemiddel. Dette i tillegg til manglende mulighet for taklast og tilhenger på ID.3.

Som trøst har den likevel mulighet for lastekrok, utformet som et avtagbart tilhengerfeste, der du kan sette på lasteboks, sykkelstativ, eller annet.

Bestillingene vil som sagt gjøres etter et køsystem blant reservasjonsholderne, og dersom du fortsatt ikke har reservert, så er dette mulig frem til 16. juli. Etter dette er det kun ordinære bestillinger og leveringer som gjelder, til ordinære betingelser.

VW ID.3, prøvekjørt og forklart av Elbil24. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.