Polestar 4:

Her er de norske prisene

Har åpnet for bestilling, og bilen vises frem på den norske eCarExpo-messa neste helg.

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Nå har Polestar åpnet for bestilling av Polestar 4, en SUV-coupé som pris- og størrelsesmessig plasserer seg mellom Polestar 2 og Polestar 3.

Som vi gjettet da svenske skattemyndigheter for et par uker siden avslørte den svenske prisen, starter bilen på rundt 600.000 kroner, eller 585.600 for å være helt nøyaktig.

Da får du long range single motor-utgaven, med en forventet WLTP-rekkevidde på 610 km. Utgaven med firehjulstrekk, long range dual motor, har en forventet WLTP-rekkevidde på 580 km. Den har en totalt systemeffekt på 544 hk/686 Nm og gjør 0–100-sprinten på 3,8 sekunder. Prisen for den starter på 649.200 kroner.

Prisene inkluderer moms, vektavgift og levering.

Romslig SUV-coupé

Polestar 4 måler 4,84 meter i lengreretningen, og har en akselavstand som er én millimeter unna tre meter. Bilen er 153,4 centimeter på sitt høyeste.

Polestar 4 har ingen bakrute. I stedet strekker panoramaglasstaket seg godt forbi baksetepassasjerene. Foto: Pål Joakim Pollen
Polestar 4 har ingen bakrute. I stedet strekker panoramaglasstaket seg godt forbi baksetepassasjerene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

En spesiell detalj med bilen er at den mangler bakrute, og at sladrespeilet da er en skjerm som viser det kameraet bak på bilen ser. Det kan flippes over slik at det fremstår som et vanlig speil om man vil ta en titt på dem som sitter i baksetet.

Panoramaglasstaket strekker seg imidlertid forbi baksetepassasjerene, som gir et luftig og romslig inntrykk når man sitter bak.

Se den spesielle speilløsningen på Polestar 4. Vis mer

22 kW-lader standard

Begge utgavene av bilen kommer med 22 kW ombordlader som standard og et batteri på 100 kWh. På hurtigladeren er maksimal ladefart oppgitt til 200 kW. Bilen er også klartgjort for V2L, altså der du kan plugge i andre elektriske apparater og trekke strøm fra bilen.

Infotainment-skjermen er på ganske rause 15,4 tommer, og i tillegg har man et 10,2-tommers instrumentpanel som viser den viktigste informasjonen for føreren. Polestar bruker Android Automotive som operativstystem, men har også støtte for trådløs CarPlay om man vil bruke det.

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Kan bestilles

Polestar har åpnet for bestilling av Polestar 4, med forventet levering av de første kundebilene i august. I konfiguratoren finnes det også utstyrspakker å legge til enten man er på jakt etter bedre lydanlegg, massasje og ventilasjon i setene, større felger, flere funksjoner, Brembo-bremser og så videre.

En toppspekket dual motor-utgave havner på 814.200 kroner, pluss eventuell annen lakkfarge enn standard.

Helga 9–11. februar går Europas største elbil-messe, eCarExpo, av stabelen på Nova Spektrum i Lillestrøm der Polestar skal vise frem Polestar 4 til de besøkende. Elbil24 er mediepartner for eCarExpo.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.