Car of the year 2024:

Her er de sju finalistene

59 jurymedlemmer fra 22 land har stemt frem bilene som kan vinne neste års Car of the Year-pris i Europa. Nå er de sju finalistene klare.

EX30 er Volvos rimeligste elbil til nå og blant de sju nominerte til Car of the Year-prisen for 2024. Foto: Volvo
EX30 er Volvos rimeligste elbil til nå og blant de sju nominerte til Car of the Year-prisen for 2024. Foto: Volvo Vis mer
Publisert

(Elbil24): Her i Norge kårer Dagbladet, DinSide og Elbil24 hvert år Årets Bil. I morgen avsløres vinneren av Folkets favoritt, som er stemt frem av tusenvis av våre lesere.

Leserne utgjør dessuten den siste jurystemmen i hovedkåringen av Årets Bil i Norge, der vinneren avsløres 5. desember.

I Europa er det den internasjonale Car of the Year-prisen som i mange år har vært den viktigste, og som ble startet så tidlig som i 1964. Her sitter Elbil24s fagredaktør Fred Magne Skillebæk i juryen, som eneste nordmann.

Totalt er det 59 jurymedlemmer fordelt på 22 land som hvert år kårer Car of the Year i Europa, der antallet fra hvert land er vektet i forhold til bilsalget. Fra et innledende heat på 28 bilmodeller, ble det i dag klart hvilke sju biler som er videre til finalen og kan vinne prisen.

Finalistene er:

  • BMW 5-serie (inkl i5)
  • BYD Seal
  • Kia EV9
  • Peugeot 3008/E-3008
  • Renault Scenic
  • Toyota C-HR
  • Volvo EX30

De tre første bilene var også finalister til Årets Bil i Norge. En skal heller ikke se bort i fra at enkelte av de andre i utvalget også kunne ha vært verdige finalister om de hadde kommet tidligere på markedet.

For i motsetning til Årets Bil, som kåres på denne siden av jul, krones ikke vinneren av Car of the Year før 26. februar neste år – på bilmessa i Geneve.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.