Lyst på Cadillac?

Her er den første helelektriske Cadillacen

Men kommer den til Norge?

EKSKLUSIV ELBIL: Cadillac kaster seg inn på elbilmarkedet med en ny hig-end hel-elektrisk modell. Foto: Cadillac
EKSKLUSIV ELBIL: Cadillac kaster seg inn på elbilmarkedet med en ny hig-end hel-elektrisk modell. Foto: Cadillac Vis mer
Publisert

(Elbil24):

Har du alltid hatt lyst på Cadillac, men sverger til nullutslippsbiler? Da kan løsningen være nært forestående.

I forrige uke annonserte nemlig General Motors (GM) at de ville posisjonere Cadillac som merket som skal bære deres nye elbilsatsing.

Nå har bildene av den nye helelektriske modellen kommet.

Vet lite

Så langt finnes det ingen andre detaljer enn to bilder, som viser at det er en bil av typen crossover, altså mellomtingen mellom en sedan og en SUV.

Men navn, når den eventuelt kommer og andre spesifikasjoner er foreløpig ukjent. Cadillac sier at denne informasjonen vil bli avslørt nærmere lansering.

Det Cadillac har sagt, er at bilen vil bygges på på GMs "BEV3", en plattform for neste generasjons elektriske kjøretøy.

Ifølge bilprodusenten vil plattformen være fleksibel, og kan derfor brukes i flere kjøretøy. Den skal også kunne støtte forhjuls-, bakhjuls- og 4 hjulstrekk.

CROSSOVER: Bildene viser det som kan ligne på en crossover-bil. Foto: Cadillac
CROSSOVER: Bildene viser det som kan ligne på en crossover-bil. Foto: Cadillac Vis mer

Flere modeller i vente?

GM planlegger å lage en rekke batterikonfigurasjoner som skal kunne brukes i en rekke ulike kjøretøy, noe som kan tyde på at flere elbiler fra merket er underveis.

I 2017 sa produsenten at plattformen vil være en base for minst ni elektriske biltyper, som varierer fra kompakte crossoverbiler, til en luksus-SUV med 7 seter, skriver Automotive News.

Foreløpig satser Cadillac på salg i Kina i tillegg til USA, og hvorvidt de vil lansere noen biler på det europeiske markedet er ikke kjent.

Men etter å ha kvittet seg med Opel, kan det godt tenkes at produsenten ser nytten av å få en fot innenfor det raskt voksende europeiske elbilmarkedet.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.