Elektrisk superstjerne:

Her er den nye James Bond-(el)bilen

Også James Bond skal kjøre utslippsfritt i den nyeste filmen, som kommer neste år.

SUPER-ELBIL: Aston Martins RapideE blir etter alt å domme etteretningsagent 007 sin nye bil i den kommende filmen. Foto: Aston Martin.
SUPER-ELBIL: Aston Martins RapideE blir etter alt å domme etteretningsagent 007 sin nye bil i den kommende filmen. Foto: Aston Martin. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

James Bond-filmene er kjent for sine høyhastighets biljakter, hvor Agent 007 jakter farlige forbrytere og terrorister rundt bygater så vel som over frosne innsjøer.

Men i den nye filmen, bør han ha en hurtiglader, eller kanskje helst en lynlader, i nærheten.

For når den nye James Bond-filmen kommer på skjermen vil han utføre biljakten i en helelektrisk bil.

Miljøvennlig

I neste års James Bond-film, med foreløpig tittel Shatterhand, skal Bond, ifølge The Guardian, kjøre den helelektriske Aston Martin RapideE.

Med dette tar Ian Flemings helt det første steget i en miljørettet retning. Det skal være regissøren av filmen, Cary Joji Fukunaga, som har stått i spissen for endringen fra utslippsbil til helelektrisk.

Filmen skal ha produksjonsstart i 2019, og være ferdig en gang i 2020. Ryktene skal ha det til at Rami Malek, som nylig vant Oscar for sin rolle som Freddy Mercury i filmen Bohemian Rhapsody, skal være i forhandlinger om å spille hovedskurk.

Dyr bil i lite opplag

RapideE ble første gang vist som konseptbil i 2015.

Bilen skal være utstyrt med et 800V batterisystem og en har en batterikapasitet på 65 kWh. Den har to motorer, som er plassert ved bakhjulene. Ingen firehjulsdrift, med andre ord.

Produsenten har som mål at bilen skal ha en rekkevidde på litt over 300 km, uten at dette har blitt testet. Her er det prioritert ytelse framfor rekkevidde.

Prosjektert topphastighet skal være om lag 250 km/t, og sprinten til 100 km/t skal være unnagjort på 4 sekunder.

Altså skal Bond klare å holde tritt med skurkene i filmen. Hva disse skal kjøre er imidlertid ikke kjent.

Eksklusiv

Ifølge produsenten skal bilen bare produseres i et opplag på 155 stykker. Ifølge The Guardian vil prislappen være 250 000 pund, eller drøye 3 millioner. Om dette er med eller uten forbedringene fra Q i filmen er ukjent.

De resterende bilene har planlagt leveranse for oss uten "rett til å drepe" i fjerde kvartal 2019.

Aston Martin leverte sin første bil til den britiske agenten i 1964, da daværende James Bond, Sean Connery, kjørte rundt i en DB5 sportsbil i filmen Goldfinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.