Lidl skal selge elbil

Her er elbilen du kan få tak i på matbutikken

Elbilen Dorcen E20 blir tilgjengelig hos matvarekjeden Lidl - men under nytt navn.

Elaris Finn blir tilgjengelig på Lidl i Tyskland og vil kunne kjøre opptil 20 mil på én lading. Elbilen har plass til to passasjerer. Foto: Elaris
Elaris Finn blir tilgjengelig på Lidl i Tyskland og vil kunne kjøre opptil 20 mil på én lading. Elbilen har plass til to passasjerer. Foto: Elaris Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det er lenge siden det ble mulig - og vanlig - å kjøpe seg en bil over Internett. Å skaffe seg en ny bil i samme slengen som man handler brød og melk, er noe helt annet.

Nå blir imidlertid dette en realitet. Ja, du leste riktig. I Tyskland skal matvarekjeden Lidl nå selge den kinesiske elbilen Dorcen E20.

Det tyske selskapet Elaris har importert bilen og gjort den til sin egen - med nytt design. Det innebærer blant annet Dorcen E20 får navnet Elaris Finn hos Lidl.

20 mil rekkevidde

Elbilen er liten av størrelse: 2,87 meter lang, 1,56 meter bred og 1,57 meter høy.

Om bord skal det være plass til to personer og 229 liter bagasje.

Elaris Finn har en toppfart på 115 km/t og en oppgitt rekkevidde på 20 mil. Det skal én elmotor med 47 hestekrefter og 32 kWh batterikapasitet sørge for.

  • Har du sett denne?
MINI CLASSIC: Ved Minis fabrikk i Oxford kan nå eierne få bygd om bilene sine til elbiler - med angrerett. Video: BMW/Elbil24 Vis mer

Lease eller leie

Elaris tilbyr allerede bilen på sin nettside til en pris på drøyt 21.000 euro - eller 206.000 kroner.

Lidl vil i første omgang kun tilby kundene å leie eller lease bilen. Prisene for dette er foreløpig ikke kjent.

Samarbeidet mellom Elaris og Lidl er et tydelig tegn på en bilbransje på bedringens vei etter en tøff pandemi. Pandemien økte behovet for å kunne kjøpe og selge bil uten fysisk oppmøte. Visning av ulike konfigurasjoner i digitale showroom er for lengst en del av tilbudet.

Med muligheten for å velge seg ny bil på matbutikken, blir tilgjengeligheten større enn noen gang.

Så skal det sies at Lidl ikke finnes i Norge lenger og at den norske virksomheten ble solgt til Rema 1000 tilbake i 2008. Det er derfor lite som tyder på at vi får se samme tilbud i Norge med det første. Med mindre noen lar seg inspirere av ideen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.