Cadillac Lyriq

Her er en elbil som kommer FØR den skulle

Cadillac Lyriq ser utrolig fristende ut, men hvor lett blir den å få tak i?

Cadillac Lyriq kan bli tilgjengelig for amerikanere allerede før sommeren. Elbilen kan trolig lokke med over 60 mil rekkevidde. Foto: Cadillac.
Cadillac Lyriq kan bli tilgjengelig for amerikanere allerede før sommeren. Elbilen kan trolig lokke med over 60 mil rekkevidde. Foto: Cadillac. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): General Motors (GM) har for alvor satt opp farten for å holde sitt eget løfte om å lansere 20 nye elbiler innen 2023. Nå går GM-president Marc Reuss ut og bekrefter én av elbilene er like rundt hjørnet:

LinkedIn skriver Reuss at deres første pre-produksjonen av Cadillac Lyriq er ferdigstilt og at «teamet nå forbereder seg på å levere kjøretøy til kunder om noen få måneder».

Videre forteller Reuss at produksjonsteamet har jobbet utrettelig og at lanseringen nå fremskyndes med ni måneder. Imponerende, sett i lys av at elbilmarkedet plages med store forsinkelser.

«Dette er et viktig bevis på vår vei til å bli ledende innen elbiler», skriver Reuss - og legger til at de vil produsere biler i forskjellige prisklasser.

Revet bort på minutter

Nyheten om Cadillac Lyriq kommer beleilig for GM, som - til tross for lovnaden om 20 nye elbil-modeller - ikke har en eneste elbil til salgs.

Interessen er det imidlertid ingenting å si på. Da det i høst ble åpnet for å reservere introduksjonsmodellen Cadillac Lyriq Debut Edition, ble alt reservert på 19 minutter, skriver Electrek.

Det er riktignok ikke bekreftet eksakt hvor mange reservasjoner som ble gjort, men i amerikanske medier snakkes det om 1500 biler. Selv bekrefter GM at over 200.000 potensielle kunder skal ha meldt seg på å bli oppdatert utviklingen av Cadillac Lyriq.

  • Har du sett denne?
REAGERER: Varaordfører i Ullensaker kommune Lars Halvor Stokstad Oserud var ute å kjørte med kona da han så dette på veien. Vis mer

Over 60 mil rekkevidde?

Cadillac Lyriq er 499 centimeter lang og vil trolig bli tilgjengelig med både to- og firehjulsdrift.

Til tross for at elbilen kun er noen måneder unna, er det lite informasjon om den som er endelig bekreftet. Lyriq ryktes imidlertid å gjøre 0-100 km/t på under fire sekunder. Rekkevidden anslås å bli på over 600 kilometer med den største batteripakken.

Prisene er foreløpig ikke kjent, men under en avduking i august ble det snakket om en innstegspris på under 60.000 dollar (528.000 kroner).

Så er spørsmålet hvor tilgjengelig Cadillac Lyriq faktisk blir for nordmenn. I skrivende stund er det helt i det blå, for Cadillac er i skrivende stund ikke et merke som er myntet på et europeisk publikum.

Kanskje kan det være god timing for det nå som GM satser stort på elbiler.

Hvis ikke vil det være muligheter for å hente bilen til Norge på egenhånd. Det innebærer imidlertid at du ikke får den samme oppfølgingen som ved kjøp av en norsk forhandler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.