Car of the Year 2022:

Her er finalistene i Car of the Year 2022

Og det er ikke bare i Norge det går mot full elektrifisering.

Seks av syv finalister i kåringen Car of the Year 2022 er fullelekstriske.
Seks av syv finalister i kåringen Car of the Year 2022 er fullelekstriske. Vis mer
Publisert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Hvert år deler Dagbladet, Dinside og Elbil24 ut prisen «Årets Bil» i Norge. Den endelige vinneren blir i år offentliggjort 7. desember for det norske markedet.

I tillegg er undertegnede, Fred Magne Skillebæk, det eneste norske jurymedlemmet i den europeiske organisasjonen Car of the Year. Den deler hvert år ut den svært prestisjetunge prisen, der 60 motorjournalister fra hele Europa deltar i bedømmingen.

Nå er listen over finalistene klar, og meldingen er krystallklar.

Elektrifiseringen har startet for fullt, ikke bare i Norge.

Seks av syv

Årets kåring har bestått av veldig forskjellige biler, og på listen over de nominerte bilene var det alt fra store flerbruksbiler, til små bybiler, og de er drevet av nær sagt alle typer drivlinjer.

Ut fra listen over de nominerte har juryen stemt frem de modellene de mener fortjener en plass i finalen, og man sitter igjen med totalt syv biler som kan vinne den europeiske tittelen Car of the Year 2022.

Av de syv bilene som nå er utnevnt som finalister, finner vi faktisk så mange som seks fullelektriske biler. Kun én av bilene har annen type drivlinje per nå – Peugeot 308 – men denne er en ladbar hybrid som på sikt også kommer i en fullelektrisk utgave, både som normal hatchback og som stasjonsvogn.

Slik ser listen over de syv finalistene ut:

Finalistene

i alfabetisk rekkefølge:
Cupra Born
Ford Mustang Mach-E
Hyundai Ionic 5
Kia EV6
Peugeot 308
Renault Megane e-Tech
Skoda Enyaq

Den endelige testen av de syv finalistene finner sted i Frankrike 7. og 8. februar, med stemmegivning fra de 60 jurymedlemmene den påfølgende tiden.

Offentliggjøringen av den endelige vinneren skjer normalt på den internasjonale bilutstillingen i Genève i februar/mars, men pandemien har satt en stopper for dette, også i vinter.

Kunngjøringen vil derfor bli gjort fra et eget arrangement i Genève mandag 28. februar kl. 15.00. Arrangementet vil strømmes og sendes direkte.

Måtte den beste bilen vinne.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.