Nio ET5:

Her er Nio ET5 Shooting Brake

Sedanen har akkurat trillet inn i landet, men vil vi noen gang få se ET5 Shooting Brake? Her er det vi vet om nyheten så langt.

IKKE SEDAN, IKKE STASJONSVOGN: For bilen er nemlig en Shooting Brake. Foto: Chinese Ministry of Industry and Information Technology (MIIT)
IKKE SEDAN, IKKE STASJONSVOGN: For bilen er nemlig en Shooting Brake. Foto: Chinese Ministry of Industry and Information Technology (MIIT) Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Bilmodellen ET5 triller inn på det norske markedet i disse dager, og er Nios skreddersydde løsning for å konkurrere med Tesla Model 3. Bilen er lovet en rekke banebrytende teknologier, og skal blant annet kunne rulle 100 mil med det største tilgjengelige batteriet.

Bilen er som kjent en sedan, og har det aller meste av godsaker vi kjenner fra de andre Nio-modellene på plass – antagelig også noen av unotene.

Norge er som kjent et land for stasjonsvogner, og fra Kina varsles det at ET5 om kort tid også vil komme som en slags stasjonsvogn – en Shooting Brake. Det melder flere kinesiske medier, blant andre China Evening Post.

Kjent form

Denne karosseriformen er på ingen måte ny, og du ser den blant annet på Porsche Panamera og Porsche Taycan. Flere andre merker har også lansert et karosseri som dette for å gjøre ellers stilfulle biler mer brukervennlig for dem som trenger plass. Nå også Nio, altså.

Nio har tidligere uttalt at ET5 i Shooting brake-utgave vil også komme til Europa, men det er usikkert når. Som sagt er Norge et land for SUV’er og stasjonsvogner, eller flerbruksbiler for den saks skyld. ET5 ville dermed hatt et ytterligere marked her til lands som ET5 Shooting Brake, uvisst hva det enelige navnet måtte bli.

HEKKEN: Ett av flere bilder av Nio ET5 Shooting brake som har blitt gjengitt i kinesiske medier. Foto: Chinese Ministry of Industry and Information Technology (MIIT)
HEKKEN: Ett av flere bilder av Nio ET5 Shooting brake som har blitt gjengitt i kinesiske medier. Foto: Chinese Ministry of Industry and Information Technology (MIIT) Vis mer

Vi har sett det samme med Tesla, som først lanserte sin Model 3. Da Model Y etter hvert inntok markedet, var det med storm – en kraftig en sådan. For Model Y ble faktisk verdens mest solgte elbil så sent som januar i år, noe som forteller en hel del om produksjonskapasiteten og om kundenes ønsker til type bil.

Foreløpig har vi få data på stasjonsvognen, men vi regner med at drivverket er som på sedanen, som altså akkurat har kommet til landet.

Sedanen er en bil på 4,79 meter i lengde, den har en akselavstand på 2,89 meter, og vil i Norge leveres med batteriet på 100 kWh til å begynne med. Det skal gi en rekkevidde på et sted mellom 54-59 mil etter WLTP-standarden, avhengig av hjul og annet utstyr. Med et såpass stort batteri er det også duket for nok energi til gode ytelser. Sprinten til 100 km/t skal gå unna på 4 sekunder blank, og i motsetning til Tesla oppgir Nio tallene fra stillestående. Tesla bruker som kjent tall etter roll-out metoden, eller 1-foot start, som det også kalles. Toppfarten på Nio ET5 oppgis å være 200 km/t, og bilen har naturligvis firehjulsdrift.

NIO ET5: Slik ser «standardversjonen» ut. Slektskapet til storebror ET7 er åpenbart. Foto: Bjørn Eirik Loftås
NIO ET5: Slik ser «standardversjonen» ut. Slektskapet til storebror ET7 er åpenbart. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Interiøret er så godt som identisk med det vi finner i SUV’en EL7, hvor også assistenten Nomi er på plass. Eksteriøret minner veldig om ET7, en bil vi allerede har testet mot sine kinesiske konkurrenter.

Elbil24 skal teste ET5 så snart det lar seg gjøre, så det er bare å henge med for flere detaljer. Stasjonsvognen må vi derimot vente lenger med, i den grad vi i det hele tatt får se den. Intet er foreløpig bekreftet, men vi håper.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.