Nio EL7 : Priser og levering

Her er Nios nyeste i Norge

Selskapets nye SUV kan, som med øvrige modeller, kjøpes uten batteri.

Her avduker Nio sin nye SUV, EL7. Video: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): På norske veier ruller det drøye 1300 biler fra kinesiske Nio. Desidert flest av den store SUV-en ES8, men også noen dusin av sedanen ET7.

Begge disse bilene er med i hver sin trippeltest på Elbil24:

Nå er det EL7 som står for tur. Den hadde det vært naturlig å kalle ES7, siden det er en litt mindre SUV enn ES8, men etter at Audi gikk til sak mot den kinesiske produsenten – og nylig vant i tysk domstol – er altså S-en byttet ut med en L.

«L for Lifestyle», som produktsjef Andreas Nyman kunne fortelle oss da vi fikk se den nye doningen på et pressearrangement i Nio House midt på Karl Johan.

EL7 måler 4,91 meter i lengden og er dermed 11 cm kortere enn storebror ES8. Foto: Pål Joakim Pollen
EL7 måler 4,91 meter i lengden og er dermed 11 cm kortere enn storebror ES8. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Kan kjøpes uten batteri

Som for øvrige Nio-modeller kan også EL7 kjøpes med såkalt BAAS (battery as a service), altså der du kjøper bilen uten batteri og heller inngår en leieavtale på batteriet. Fordelen med denne ordningen er at du da står fritt til å bytte batterikapasitet om behovene skulle endre seg.

Per i dag er det 75 kWh og 100 kWh batteristørrelser som er tilgjengelige avtaler, til henholdsvis 1400 og 2000 kroner måneden, men Nio står snart klare med et 150 kWh-batteri også, som planlegges lansert i hjemlandet i løpet av sommeren.

Om du kjører innom en av Nios batteribyttestasjoner kan du bytte hele batteriet i bilen på rundt fem minutter – med ett som er fulladet. I batterileieavtalen inngår to slike bytter per måned, som da kan gi deg inntil 200 kWh inkludert energi.

AUTOMATISK: I videoen over kan du se hvordan roboter bytter batteri på en Nio ES8 i løpet av få minutter. Video: Nio Vis mer

Ifølge Nio selv har 97 prosent av de norske kundene valgt nettopp denne løsningen.

Antallet batteribyttestasjoner er ikke like høyt som det Nio hadde ambisjon om for et år tilbake. Per i dag er det tre slike på Østlandet, mens den fjerde og femte straks er klare til bruk på henholdsvis Kløfta og i Stavanger. Nio har også startet byggingen av stasjon nummer seks – i Trondheim.

Lillebror

EL7 er altså lillebroren til ES8 og måler 4,91 meter i lengden, 1,99 i bredden og 1,72 i høyden. Den er dermed 11 cm kortere, 4 cm lavere og 3 cm bredere enn storebror. Akselavstanden er på 2,96 meter som gir en romslig kupé med god plass både foran og bak.

Størrelsen på bagasjerommet er oppgitt til 658 liter, men det inkluderer da den delen som befinner seg under gulvet. Over gulvet er det snakk om 570 liter. Baksetene kan slås ned i 60/40-oppdeling, som da gir rom til mer bagasje, men færre personer. Da blir totalen 1545 liter.

Her er det plass til 570 liter bagasje. Tar du ut gulvet økes det til 658 liter. Foto: Pål Joakim Pollen
Her er det plass til 570 liter bagasje. Tar du ut gulvet økes det til 658 liter. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Vinkelen på baksetene kan for øvrig justeres også – fra 23 til 31 grader dersom det er på tide med en liten hvil. I baksetet har passasjerene en liten skjerm som lar dem regulere temperatur eller styre musikken dersom føreren har tillatt det.

Førerseteputa kan forlenges med inntil 6 centimeter for å gi støtte til bena, og i passasjersetet foran er det mulig å legge seg godt tilbake og vippe opp ei beinstøtte. Begge forsetene kan justeres 18 veier og har både varme, ventilering og innebygd massasjefunksjon. Varme finner du også i baksetet.

Forsetene kan justeres på 18 måter og har varme, ventilering og massasje. Passasjeren har en støtte som kan vippes opp om man vil slappe av litt. Foto: Pål Joakim Pollen
Forsetene kan justeres på 18 måter og har varme, ventilering og massasje. Passasjeren har en støtte som kan vippes opp om man vil slappe av litt. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Over deg finner du et panorama-soltak som blokkerer ut 99% ultrafiolett lys, og som kan åpnes lenger enn de fleste andre – nesten 71 centimeter.

2000 kg på kroken

Nio EL7 har elektrisk hengerfeste som kan vippes ut ved behov og er klarert for å trekke henger på inntil 2000 kg. Det krever i så fall førerkort klasse BE.

Luftfjæringen lar deg dessuten regulere bakkeklaringen på bilen. Den er i utgangspunktet 15,8 centimeter, men kan justeres opp til 19,8 om du skal kjøre i terreng, og senkes helt ned til 10,8 for å gjøre det enklere å laste bilen. I Sport+-modus senkes bilen til 13,3 cm.

Elektrisk hengerfeste kan tas frem ved behov, og bilen kan trekke 2000 kg på kroken. Foto: Pål Joakim Pollen
Elektrisk hengerfeste kan tas frem ved behov, og bilen kan trekke 2000 kg på kroken. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Hva gjelder rekkevidde er den oppgitt til 509 km etter WLTP-standarden (med 100 kWh-batteriet), og 0-100 km/t gjøres unna på 3,9 sekunder. Bilen trekker på alle fire hjul, med en 180 kW motor foran og 300 kW bak. Samlet systemeffekt blir da 480 kW eller 643 hestekrefter, med dreiemoment på 850 Nm.

Kameraer og Lidar er å finne rett over frontruta. Bilen er utstyrt med totalt 33 kameraer og sensorer. Foto: Pål Joakim Pollen
Kameraer og Lidar er å finne rett over frontruta. Bilen er utstyrt med totalt 33 kameraer og sensorer. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

EL7 er den første SUV-en fra Nio som er laget på deres seneste NT2-plattform. Som på ET7 er også EL7 utstyrt med et vell av sensorer, radar og kameraer (Aquila), som sammen med kraftig maskinvare fra Qualcomm og Nvidia og tilhørende software (Adam) skal være godt forberedt på autonom kjøring, og Nio understreker at bilen er kapabel til mye mer enn det som er åpnet for nå.

Nios «signatur-dings», stemmeassistenten Nomi, er også her å finne på dashboardet.

Karuun og AR-briller

Som på sedanen ET7 er interiøret preget av såkalt Karuun-materiale. Dette er laget av rotting, som håndplukkes av lokalfolk blant annet i Indonesia før det behandles videre og har en delikat fremtoning, spør du oss. Nio er opptatte av at bilen skal være din andre stue, så her er det både stilrent og komfortabelt å oppholde seg.

Karuun-materialet er laget av håndplukket rotting. Foto: Pål Joakim Pollen
Karuun-materialet er laget av håndplukket rotting. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Interiørbelysningen kan skreddersys etter eget ønske, der du kan velge blant 256 farger, og det er også mulig å programmere dette, slik at belysningen for eksempel lyser rødt når du har mindre enn 10 prosent igjen på batteriet.

I alt er 23 høyttalere plassert rundt i kupeen, med en total effekt på 1000 watt og støtte for Dolby Atmos. Nio jobber også med selskapet Nreal som leverer AR-briller som kan plugges inn i en USB-port i bilen. Disse fikk vi en liten demonstrasjon på, og de ser mer ut som vanlige briller enn de typiske VR-brillene fra Oculus & co.

Produktsjef Andreas Nyman demonstrerer AR-brillene som leveres av Nreal. Foto: Pål Joakim Pollen
Produktsjef Andreas Nyman demonstrerer AR-brillene som leveres av Nreal. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Her kan du blant annet se på film når du ikke kjører (eller mens bilen kjører om du er passasjer) og da få lyden servert fra lydanlegget i bilen. Du kan fortsatt se omgivelsene rundt deg, så du er ikke i et helt lukket univers når du har dem på.

Det er heller ikke utenkelig at bruksområdene vil kunne utvides etter hvert, for eksempel der GPS-navigasjonen kan projiseres på veien foran deg.

Norske priser

Nio gjør det enkelt med EL7 og selger bilen i én konfigurasjon, så her er det ingen ekstra utstyrspakker, selv om du kan betale ekstra for enkelte lakkfarger, større hjul og den slags.

Om du kjøper bilen med batterileieavtale koster den 669.000 kroner, pluss levering på 12.500 kroner, og da 1400/2000 kroner måneden for leieavtale med henholdsvis 75/100 kWh batteri.

Om du vil ha bilen med batteri, havner den på 781.500 kroner (75 kWh) og 869.250 (100 kWh), fortsatt med 12.500 kroner ekstra for levering. Prisene inkluderer vektavgift og moms. WLTP-rekkevidden med 20-tommers hjul er på henholdsvis 391 og 509 km med 75/100 kWh batteri.

Nio kan fortelle at de har et lite lager med biler som kan fås i løpet av en ukes tid, og at båter er på vei med flere slik at leveringstiden ikke trenger å bli alt for lang.

Se også videoen i toppen av saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.