Trafikksikkerhet

Her er Norge best i Europa

Norge er det mest trafikksikre landet i Europa - for åttende år på rad.

LOV Å TRYKKE: Det finnes mange knapper i en bil, og noen av disse er nok velkjente, men kjenner du til knappen som kan redde liv? Video: Celina Stamper / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

Norge er fortsatt det mest trafiksikre landet i Europa, ifølge en ny rapport fra European Traffic Safety Council (ETSC).

For åttende år på rad er Norge det sikreste landet i Europa når det gjelder trafikk med 21 drepte per million innbyggere.

- Dette er selvsagt inspirerende, sier veidirektør Ingrid Dahl Hovland i Statens vegvesen i en pressemelding.

118 omkom i Norge

- Rapporten viser at selv om vi opplevde dårligere resultater i fjor, så gjør vi mye riktig. Dette skyldes et målrettet, systematisk og kunnskapsbasert arbeid over tid, sier Dahl Hovland.

Norske veier krevde 118 menneskeliv i 2022, ifølge tall fra Statens vegvesen.

Det er 38 flere enn i 2021.

Romania verst i klassen

Når det gjelder trafikksikkerheten i Europa følger Sverige etter Norge med 22 døde per million innbyggere.

Også i Storbritannia, Danmark, Sveits, Irland, Tyskland og Finland er trafikkdødeligheten lav, med under 35 døde per million innbyggere.

20.678 mennesker mistet livet på europeiske veier i 2022, noe som tilsvarer nesten 400 i uken, og er en økning siden i fjor.

Verst i klassen er Romania og Serbia med henholdsvis 86 og 83 døde per million innbyggere.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.