Volkswagen ID. Buzz LWB

Her er nye ID. Buzz: Større, sterkere og flere seter

ID. Buzz har allerede rukket å bli en solid suksess for Volkswagen. Nå kommer den i ny og større versjon.

EKSTRA LANG: Nye Volkswagen ID. Buzz blir nesten fem meter lang og får plass til fem, seks eller sju seter, ny motor og større batteripakke. Foto: Bjørn Eirik Loftås
EKSTRA LANG: Nye Volkswagen ID. Buzz blir nesten fem meter lang og får plass til fem, seks eller sju seter, ny motor og større batteripakke. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Volkswagen ID. Buzz er den elektriske flerbruksbilen som tar opp arven etter den klassiske folkevognbussen, ikonet som var et vanlig syn på norske veier helt fra slutten av 50-tallet til godt innpå 80-tallet.

Bilen har blitt svært godt mottatt i markedet, og ble blant annet kåret til Årets bil 2023 av Elbil24 og Dagbladet.

Så langt er bilen registrert i mer enn 2000 eksemplarer her til lands, hvis vi slår sammen personbilutgaven og varebilutgaven (cargo).

Allerede da bilen ble avduket, ble det annonsert at det på sikt ville komme en lengre utgave av bilen, med flere seter og større batteri. Det har også vært kjent at den også ville komme med drift på alle fire hjul.

Lang utgave med flere nyheter

Og i dag slipper Volkswagen nyheten om ID. Buzz LWB (long wheelbase), en 25 centimeter lengre utgave enn den som har vært tilgjengelig. Det betyr at bilen blir tett innpå fem meter lang (496,2 centimeter). Samtidig har Volkswagen strukket akselavstanden fra 298,9 centimeter til hele 323,9 centimeter.

Fortsetter etter bildekarusellen

Lengre bil betyr også muligheter for flere seteløsninger, og ID. Buzz LWB kommer både som fem- seks- og sjuseter. Førstnevnte har to seterader (2+3), seksseteren har tre (2+2+2). Det samme har sjuseteren, men der har den bakre raden tre seter. For de to siste kan bakre seterad enkelt løftes ut, og da har man et gigantisk bagasjerom på nærmere 2500 liter (se bildekarusellen).

Volkswagen opplyser at passasjersetet foran samt yttersetene på rad to og tre blir utstyrt med Isofix-fester. Det betyr at du får inntil fem Isofix-fester til sammen, til glede for dem som synes det er for tidlig å stoppe reproduksjonen etter pode nummer tre.

500 kilometer?

Forlenget akselavstand gir for øvrig plass til større batteripakke, og nye ID. Buzz LWB kan leveres med en batteripakke på 85 kWh netto (opp fra 77 kWh). Samtidig blir den utstyrt med en ny, sterkere og mer energieffektiv motor på 286 hestekrefter og dreiemoment på anstendige 560 newtonmeter.

Dette er sannsynligvis samme motor som blant annet sitter i kommende ID.7 og Skoda Enyaq L&K, og med denne på plass samt den største batteripakken, kan vi kanskje se en WLTP-rekkevidde på rundt 500 kilometer. Endelig WLTP-rekkevidde blir offentliggjort så snart bilen er typegodkjent.

Bilen vil for øvrig bli utstyrt med et oppgradert og mer intuitivt infotainmentsystem, samt mulighet for fjernparkering via smarttelefon, lover Volkswagen.

Ikke firehjulsdrift nå

De som hadde håpet på en utgave med firehjulsdrift allerde nå, blir derimot skuffet. Volkswagen lover imidlertid at ID. Buzz med drift på alle fire hjul kommer i 2024, med to motorer og en samlet motoreffekt på 339 hestekrefter.

Det er foreløpig ikke bestemt når salget av ID. Buzz LWB vil starte, prisene er heller ikke klare på nåværende tidspunkt. Her kommer vi naturligvis tilbake med mer informasjon så snart vi har den.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.