Porsche:

Her er Porsches «luksus-ladestasjon»

Egen lounge mens du venter på ladinga.

Porsches nye ladestasjon har tak over hodet og egen lounge mens man venter på ladinga. Foto: Porsche
Porsches nye ladestasjon har tak over hodet og egen lounge mens man venter på ladinga. Foto: Porsche Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): De fleste elbilladere har ikke en gang tak over seg, men nå har Porsche åpnet sin første «charging lounge» i Bingen am Rhein i Tyskland, med planer om å åpne flere lands de viktigste hovedveiene i Europa.

Ladestasjonen byr på seks 300 kW-ladere og fire sakteladere, men Porsche hevder at man allerede neste år kan øke effekten til 400 kW.

Egen lounge

Ikke bare har ladepunktene tak over hodet – taket har også solcellepaneler som er med på å drive aircondition-anlegget inne i loungen.

Stasjonen har nemlig også et innendørslokale der man kan slappe av mens bilen lades, og det kan minne litt om en lounge på flyplasser.

I loungen får man kjøpt snacks og drikke. Her finner du også toalett. Foto: Porsche
I loungen får man kjøpt snacks og drikke. Her finner du også toalett. Foto: Porsche Vis mer

Her kan man slappe av, få seg snacks og drikke eller besøke toalettet. Stasjonene er utstyrt med WiFi og høyhastighetsbredbånd og har til og med et smartspeil man kan gjøre fysiske øvelser foran.

Prisen på ladinga oppgis til 33 cent per kilowattime, eller da ca 3,70 kroner etter dagens kurs.

Kun for Porsche-eiere

Stasjonen kan ikke brukes av alle, men er kun for eiere av elektriske Porscher. Det kreves en Porsche ID for å få tilgang til ladestasjonen og loungen, og det skjer via skiltgjenkjenning der man på forhånd må sørge for å ha knyttet bilens registreringsnummer til Porsche-ID-en.

Det er kun Porsche-eiere som får brukt deres nye ladestasjon.
Det er kun Porsche-eiere som får brukt deres nye ladestasjon. Vis mer

Alternativt kan man idenfisere seg via en QR-kode i MyPorsche-appen.

– Porsche har skissert en ambisiøs vei mot elektrifisering. I 2030 ønsker vi at over 80 prosent av bilene vi leverer skal være helt elektriske. Denne ambisiøse opptrappingen krever et høyeffektivt og tett hurtigladingsnettverk. De eksklusive Porsche-lade-loungene er et viktig bidragtil dette. De er et barrierefritt, bærekraftig og toppmoderne tillegg til IONITY-nettverket, sier Oliver Blume, styreformann i Porsche AG.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.