Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler
(Elbil24): Nio har rukket å gjøre seg vel bemerket som et nytt og kommende elbilmerke. For omtrent akkurat ett år siden i disse dager, åpnet de også Norges desidert mest fasjonable showrom på selveste Karl Johansgate i Oslo sentrum. Dette må naturligvis feires, noe de gjør på to måter. Først og fremst lager man naturligvis en fest, og inviter sjefen og grunnleggeren av selskapet, Wiliam Li. Deretter sørger man også for å ha klar en splitter ny bilmodell som får salgsstart omtrent i det den første champagnekorken skytes i taket under jubileumsfesten.
Vi gratulerer Nio med ettårsdagen i Norge, og ønsker selvfølgelig modellen NIO ET7 velkommen.

STOR TEST: De beste piggfrie vinterdekkene
ET7, der ET står for Electric Touring, er en bil som vil konkurrere Tesla Model S og Xpeng P7, som foreløpig er de eneste virkelig store sedanene i elbil-ligaen. Nå skal det legges til at markedet for slike biler ikke er det samme nå, som da Tesla Model S solgte godt fordi den var den eneste fullverdige familiebilen blant elbilene. Nå er utvalget større, og langt mer mangfoldig. Men ET7 vil kreve sin plass, og Nio har flere ess i ermet for å trekke kunder.

To batterikapasiteter
I likhet med SUV’en Nio ES8 vil også ET7 bli å få med to alternative batteristørrelser, på enten 75 kWh, eller 100 kWh, men det stopper ikke der. I likhet med ES8 vil også ET7 få løsning og mulighet for Nios batteribytte. Du kjøper med dette bare bilen, og leier deretter batteriet gjennom deres BaaS, Battery as a Service. Dersom du likevel ønsker en mer ordinær eie-løsning, så er dette også fullt mulig.
Dersom du går for en leieløsning, så kjøper du bilen for 579.000 kroner. Deretter velger du hvilket batteri du vil ha den, 75 kWh eller 100 kWh. Den månedlige prisen for et 75 kWh batteri er 1.399 kroner, mens et 100 kWh batteri vil loppe deg for 1.999 kroner måneden. I denne prisen ligger det også to batteribytter på en av Nios byttestasjoner, og 200 kWh inkludert hver måned. Om du får overført eventuelle batteribytter og kapasiteter som ikke benyttes til neste måned kjenner vi foreløpig ikke til. Og bare for å ha sagt det, når du skal lade bilen opp igjen, så er den utstyrt med en ombordlader som takler 11 kW. Ved hurtiglading når du maksimalt en peak på 130 kW, men denne effekten skal til gjengjeld kunne holdes lenge.

Sju elbilnyheter til under 400.000: Ekstremt mye for pengene
Ved å lage biler på denne måten gjør også Nio det enkelt for seg selv. De trenger strengt tatt bare lage en versjon av bilen, så er det du som kunde som velger hvilket batteri du vil ha i den ene bilen som er laget. Det gjør logistikken enklere, og mer økonomisk i en produksjonsfase.
Tradisjonen tro gjør Nio det samme her som alle andre kinesiske bilprodusenter gjør når de nå lanserer nye biler. De stapper dem fulle av det du kan drømme om av utstyr, noe som faktisk gjør dem veldig prisverdige, sammenlignet med de europeisk produserte bilene.

Stor bil, men går langt
ET7 har en form og fasong som åpenbart er laget for lav luftmotstand, som igjen er med på å gjøre bilene effektive med tanke på forbruk og rekkevidde. Her har vi foreløpig bare de oppgitte WLTP-tallene å lene oss til, men de sier at rekkevidden skal være 445 km med et 75 kWh batteri (Standard-Range), og 580 kilometer på en Long-Range (100 kWh). Dete betyr at begge utgavene holder seg på et forbruk rett under 2 kWh per mil på en god sommerdag, noe som absolutt er anstendig for en såpass stor sedan.
Som nevnt er ET7 en stor sedan, for den måler faktisk 5,1 meter i lengde. Dermed krabber den over den magiske grensen på fem meter, som ferger og andre har satt som takstgrense i prislistene. Dette gjør uansett ikke ET7 noe dårligere, for vil man ha stor SUV, så er det neppe fergeprisene som stopper en. ET 7 har en akselavstand på rett over 3 meter, noe som er med på å trekke komforten opp, og den tar imot fem personer på det meste. Til å være såpass stor er den likevel ikke veldig tung, med sine 2.359 kg med et 75 kWh batteri ombord.
Foreløpig har vi kun fått oppgitt ett tall for ytelsene, som sier at sprinten til 100 km/t gjøres unna på 3,8 sekunder, og toppfarten er satt til 200 km/t.

Moms på elbil: Dette gjør bilimportørene med prisene
Elbil24 har foreløpig ikke fått rattet ET7, men vi tipper muligheten ikke er veldig langt unna. Rent visuelt har de strukket strikken en smule, sett opp mot SUV’en ES8. ET7 har en langt mer designorientert indre, selv om vi kjenner igjen den oppreiste skjermen, brukergrensesnittet, og en rekke andre detaljer. Men alt i alt ser det langt mer ryddig ut i ET7, noe vi håper de tar med seg inn i de mindre modellene som åpenbart kommer etter hvert.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.