Model S Plaid+:

Her er Teslas nye superbil

Lover over 1.100 hestekrefter og spinnville ytelser. Du kan bestille den nå.

Her er Teslas nye superbil
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir deg tilgang til de beste sakene, og en rekke andre medlemsfordeler.

(Elbil24:) Hovedbudskapet var ny batteriteknologi, da Tesla i natt norsk tid avholdt sitt Battery Day. Vi går utvilsomt en interessant tid i møte, når selskapet har lansert alt de lovet om tre års tid. Men ikke alt er like langt unna.

For allerede neste år kan du få deg det villeste av fartsressurser som noen gang er satt i serieproduksjon, uavhengig av drivstoff, melder Elon Musk.

Bilen han snakker om er naturligvis Tesla Model S Plaid og Plaid+, kraftig modifiserte og ombygd utgaver av den Model S vi har på markedet i dag.

På Tesla sine nettsider kan du allerede bestille bilen, selv om spesifikasjonene er estimater, og oppgitt etter amerikanske spesifikasjoner.

PLAID+: Topputgaven får en rekkevidde på over 840 kilometer og ytelser som knuser det meste på markedet. Skjermdump: Tesla.com
PLAID+: Topputgaven får en rekkevidde på over 840 kilometer og ytelser som knuser det meste på markedet. Skjermdump: Tesla.com Vis mer

Lynrask

I USA skal sprinten til 60 miles i timen - rundt 96 km/t - gjøres unna på under 2 sekunder, er løftene.

0-100 km/t skal ifølge nettsidene kunne gjøres på under 2,1 sekund, og kvartmila på under 9 sekunder.

Men det stopper naturligvis ikke der, for toppfarten er satt til spinnville 320 km/t. Vi tør ikke engang tenke på hvor raskt man tømmer et batteri i slike hastigheter, men det er antagelig heller ikke noe som opptar Tesla nevneverdig.

Det som virkelig betyr noe for dem er å være raskest av alle, inkludert Porsche Taycan. Med Plaid og Plaid+ gjør de det til gangs.

Ikke først

Det har lenge vært kjent at Plaid ville bli en tremotors elbil, men her rakk de ikke være først.

Audi har allerede lansert sin S-utgave av e-tron, en tremotors elbil Elbil24 testet på bane i Tyskland allerede i fjor høst. Denne er nå rett rundt hjørnet her hjemme.

Hva Plaid-utgavene vil bestå av forøvrig er som sagt ikke helt fastsatt. På Tesla sine nettsider står innstegsmodellen blant annet med 19-toms hjul, noe vi betviler at den vil komme med. En bil som dette må også ha bremser som det etter alt å dømme ikke er plass til på innsiden av 19-toms felger.

Vi tror derfor større hjul er en selvfølge, i tillegg til en rekke andre modifiseringer.

Her må vi rett og slett gi Tesla litt tid for å få alle detaljer på plass.

Større batterikapasitet

Det er åpenbart at Plaid+ vil få større batterikapasitet, for rekkevidde for utgaven er satt til over 840 kilometer, etter WLTP-standarden. Dette er nok først og fremst for å sno Lucid for å ha bilen med lengst rekkevidde, med deres Lucid Air.

Prisen for Plaid er derimot satt, og den står foreløpig til 1.399.000 kroner, med produksjonsoppstart fra sent 2021.

Dersom bilene ikke kommer til landet før nyttårsaftenen 2022, så kan det rett og slett hende at det vanker moms på kjøpesummen i tillegg - helt eller delvis. Det gjenstår å se.

Les alt fra Tesla Battery Day:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.