Toyota bZ3

Her er Toyotas nye Tesla Model 3-konkurrent

Den aerodynamiske sedanen lover en rekkevidde på mer enn 600 kilometer. Det er bare en stor hake.

GJERRIG SEDAN: bZ3 får god rekkevidde blant annet takket være sitt aeorydynamiske karosseri. Illustrasjon: Toyota
GJERRIG SEDAN: bZ3 får god rekkevidde blant annet takket være sitt aeorydynamiske karosseri. Illustrasjon: Toyota Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det har tatt lang tid, men i desember i fjor fjernet Toyota all tvil: Nå skal det satses kraftig på elektriske biler, og innen 2030 lover japanerne at de skal ha intet mindre enn 30 elektriske modeller i porteføljen.

For øyeblikket har de kun én modell i markedet, crossover/SUV-en bZ4X. Den har hatt sine startvansker, men nå rulles den endelig ut fra forhandlerne i et ganske høyt tempo.

BZ3 neste ut

Nå er det klart at neste elbil ut blir bZ3, skriver Driving Electric. Den blir å regne som en direkte konkurrent til Tesla Model 3 og Hyundai Ioniq 6 - altså en mellomstor sedan med et aerodynamisk uttrykk.

Bilen måler 4,7 meter i lengden og har en akselavstand på 2,9 meter. Luftmotstandskoeffisienten er riktig nok litt høyere enn på de to nevnte, men 0,22 Cd vitner uansett om en bil som kan dra nytte av aerodynamikken for å tyne ekstra kilometer ut av rekkevidden.

Toyota bZ3. Foto: Toyota

Og når vi ser på oppgitt rekkevidde, ser den ut til å ligge foran bZ4X - med det som mest sannsynlig er samme batteripakke på 71,4 kWh. Når vi skriver sannsynligvis, skyldes det at Toyota foreløpig ikke har sluppet så mange detaljer - men vi vet at bilen skal bygges på samme plattform som Subaru Solterra, bZ4X og Lexus RZ 450e.

Rekkevidden er oppgitt til «mer enn» 600 kilometer på fulladet batteri, riktig nok målt etter den kinesiske, nye CLTC-målestandarden. Denne er fortsatt optimistisk sett med europeiske øyne, vi tipper den vil ligge rundt 550 kilometer målt etter vår WLTP-standard.

En liten hake ...

Det bringer oss over på et åpent, men betimelig spørsmål: For kommer bZ3 til Europa i det hele tatt? Toyota sier at de lanserer bZ3 som en modell myntet på det kinesiske markedet, og har foreløpig ikke planlagt noen europalansering - i hvert fall er ikke det noe de snakker høyt om.

Og dersom den etter hvert skulle komme til Europa, kan den avvike temmelig mye fra utgaven som er myntet på Kina, både i design og spesifikasjoner. Det er uansett interessant å se hvordan Toyota nå bredder sitt utvalg av elbiler.

På planen videre ligger også en elektrisk pickup og en kompaktbil i samme segment som modellen Aygo - som sannsynligvis skal hete bZ2X. Dette kan du lese mer om i denne saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.