Toyota bZ3X:

Her er Toyotas splitter nye elektriske kompakt-SUV

Den nye konseptbilen til Toyota vises frem i Los Angeles i disse dager. Se bilder av bilen her!

Denne modellen får sin globale debut under Los Angeles Motor Show. Foto: Toyota.
Denne modellen får sin globale debut under Los Angeles Motor Show. Foto: Toyota. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Den nye Toyota bZ Compact SUV Concept får nå sin globale debut på Los Angeles Auto Show. Her har Toyota ambisjoner om å gi et glimt av hva fremtiden kan bringe samtidig som de utvider sin visjon under merkevaren bZ - eller Beyond Zero, som det står for.

Få en smakebit på Toyotas nye elbil i videoen under:

Her er det vi tipper blir den europeiske versjonen av bZ3X. Video: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Den nye konseptbilen må ikke forveksles med nye Toyota bZ3 - en sedan som er ventet å ta opp kampen mot Tesla Model 3 på det kinesiske markedet. Les mer om det her:

Skryter av aerodynamikken

Modellen som nå vises frem i Los Angeles, der Elbil24 for øvrig er til stede, har det foreløpige navnet Toyota bZ Compact SUV Concept. Etter hva Elbil24 forstår vil denne imidlertid få navnet bZ3X på sikt.

Det vil være logisk, all den tid storebroren har navnet bZ4X. Sistnevnte har fått hard medfart etter Elbil24s rekkevidde-avsløring.

Derfor er det også interessant å se hvordan Toyota nå skryter av aerodynamikken til sin kommende kompakt-SUV. I Toyotas pressemelding heter det blant annet:

«De korte overhengene og vinklene gjør at den skiller seg ut som et avansert teknologisk kjøretøy, mens en innsnevret kabindesign gir den et smidig utseende med lav luftmotstand.»

Se bilder av bilen her:

Bærekraftig

En personlig assistent i bilen forbinder føreren og passasjerene med kjøretøyet gjennom lyd- og lyssignaler som beveger seg rundt i kabinen. Disse signalene reagerer på forespørsler eller kommandoer fra passasjerer foran eller bak.

Toyotas nye modellrekke med bZ-navn forplikter. Beyond Zero viser til bilprodusentens ambisjon om nullutslipp og klimavennlige valg. Derfor trekker også Toyota frem at deres nye konseptbil er utstyrt med sitteplasser laget av plantebaserte og resirkulerte materialer.

Gjennom sitt Beyond Zero-budskap ser Toyota for seg en fremtid der karbonnøytralitet oppnås med avanserte drivlinjer på alternative drivstoff- og nullutslippsteknologier. Toyota har som mål å være helt karbonnøytrale innen 2050.

Toyota er foreløpig sparsomme med ytterligere informasjon om sin ferskeste modell, men lover å avsløre nye detaljer i desember. Elbil24 kommer tilbake med siste nytt når den tid kommer!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.