VW ID. Space Vizzion

Her er Volkswagen Passats elektriske etterfølger

Den var blant Norges aller mest populære stasjonsvogner i mange år. Nå vet vi mye mer om etterfølgeren!

KRAFTIG OG AERODYNAMISK: Den blir den foreløpig kraftigste elbilen fra Volkswagen, og vil også by på lengre rekkevidde enn sine familiemedlemmer. Foto: Iris Hemgren
KRAFTIG OG AERODYNAMISK: Den blir den foreløpig kraftigste elbilen fra Volkswagen, og vil også by på lengre rekkevidde enn sine familiemedlemmer. Foto: Iris Hemgren Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Gøteborg, Elbil24): Det er ikke mange år siden Volkswagen Passat var blant Norges aller mest solgte biler, år etter år. Men så kom SUV-bølgen, senere også el-SUV-bølgen, og de siste årene har Passat nærmest blitt helt borte fra registreringslistene.

El-utgaven skulle vært her allerede

Men fra 2024 er det duket for en renessanse for Passat - i helelektrisk utgave. Foreløpig foreligger stasjonsvogna kun som konseptbil under navnet ID. Space Vizzion, men mye tyder på at den ikke blir veldig ulike den produksjonsklare utgaven, som sannsynligvis får den et annet navn.

Vi har sett bilen før, og hadde det ikke vært for pandemi, krig, tørke og strømkriser, hadde vi muligens sett den på veiene allerede. Men denne helga vises den fram igjen under bilmessen eCarExpo i Gøteborg - og samtidig offentliggjøres flere detaljer.

Mål og tekniske data

Dette er altså en stor elektrisk stasjonsvogn, som måler 4,96 meter i lengden, 1,9 meter i bredden og med akselavstand på nesten tre meter.

En ting mange nordmenn er opptatt av, er bagasjeplass. ID. Space Vizzion har et bagasjerom på romslige 586 liter.

I midten foran sitter en stor skjerm, 15,6 tommer for å være nøyaktig - som er en del større enn de som sitter i dagens ID.-biler. Hele interiøret skal være laget av fornybare materialer, inkludert det de kaller AppleSkin, et kunstig skinn som blant annet skal være laget på rester fra produksjonen av eplejuice.

Konseptbilen har drift på alle fire hjul, og to elmotorer som sammen yter 340 hestekrefter. 0-100 kilometer i timen skal være unnagjort på 5,4 sekunder, og topphastigheten er oppgitt til 175 kilometer i timen.

Den er videre utstyrt med det sedvanlige 82 kWh-batteriet (77 kWh netto) som også sitter i mange av elbilene til Volkswagen, Audi og Skoda, og i denne bilen regner man med en WLTP-rekkevidde på opptil 590 kilometer.

Det er lenger enn alle de eksisterende bilene med batteripakka, noe som kan skyldes lav luftmotstandskoeffisient (0,24).

For øyeblikket oppgis 150 kW som maks ladeeffekt, og 5-80 prosent skal kunne være unnagjort på 30 minutter under optimale forhold.

Nå vet vi at nye biler fra Volkswagen etter hvert kan å ta imot høyere ladeeffekt enn dette, for eksempel klarer ID. Buzz 170 kW på det meste, så vi antar at effekttoppen vil økes også på ID. Space Vizzion før den kommer i butikkene.

Her ser du en video vi tok da Volkswagen viste fram konseptbilen for første gang:

Se VW ID. Space Vizzion lanseres i Los Angeles. Vis mer

Sedan-utgaven kommer først

Volkswagen er også tydelige på at dette er foreløpige data, som kan endres før bilen dukker opp i butikkene. Det vil den gjøre i 2024, får vi opplyst fra representanter fra Volkswagen - som legger til at sedan-utgaven kommer først. Det skjer allerede i 2023.

Det kan du lese mer om i denne saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.