VW ID. Xtreme

Her er Volkswagens nyeste elbil

En SUV med helt spesielle egenskaper.

Foto: Volkswagen.
Foto: Volkswagen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Volkswagen viser nå frem konseptbilen ID.Xtreme - en stilig offroad-versjon av ID.4 GTX 4Motion. Konseptbilen er utviklet av teamet til Andreas Reckewerth ved VWs utviklingsavdeling.

- Vår elbilplattform, MEB, har et enormt teknisk potensial. For mange av våre kunder er bilen mye mer enn bare et transportmiddel. Med ID. Xtreme løfter vi den elektriske mobiliteten til et nytt ytelsesnivå, sier Silke Bagschik, ansvarlig for ID.-porteføljen i Volkswagen, i en pressemelding.

387 hestekrefter

Resultatet er et terrengkjøretøy med robust utseende og mye kraft. Bilen kommer med 387 hestekrefter fra de to elmotorene. Til sammenligning byr ID.4 GTX på 299.

Utvendig fremstår ID.Xtreme som en terrengbil, med 18-tommers offroadfelger og 50 mm brede skjermer over hjulene.

Takstativet har fått LED-lykter, mens understellet er helt lukket og av aluminium.

Elbilen har - naturligvis - fått trekk på alle fire hjul, noe som gjør det enklere å ta seg frem utenfor asfalterte veier.

Kjørelyd

ID. Xtreme kommer med en spesiell kjørelyd som er utviklet i samarbeid med Volkswagen Design. Kjørelyden kommer via en lydgenerator i hjulhuset.

Innvendig i konseptbilen finner vi nye seter, flere elementer i en sporty oransjefarge og en rekke andre nye detaljer.

Volkswagen skriver i pressemeldingen at de jobber aktivt og bevisst med å redusere klimaavtrykket fra bilproduksjonen. Derfor har testbilen blitt utstyr med et brukt batteri på 77 kWh (netto) - hentet fra en tidligere testbil.

Om Volkswagen vil fortsette å utvikle ID. Xtreme er ikke kjent, men vi lover naturligvis å komme tilbake med mer informasjon når vi får den.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.