Zeekr X

Her er Volvo og Polestars nye SUV-fetter

Navnet på modellen blir noe annet enn hva mange trodde på forhånd.

Foto: Zeekr
Foto: Zeekr Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det kinesiske elbilmerket Zeekr bekrefter nå at de kommer med sin tredje fullelektriske bil.

Modellen blir en SUV og får navnet Zeekr X. Lenge ble det spekulert i at modellen skulle hete Zeekr 003, men det viste seg altså ikke å stemme.

Samtidig med at navnet på modellen ble kjent, tilgjengeliggjorde Zeekr også bilder av X-en:

Rask akselerasjon

Zeekr X er forventet å bli lansert i april i forbindelse med Shanghai Auto Show, skriver nettstedet Electrek. Foreløpig er det ikke offentliggjort mange detaljer om bilen, men det snakkes om at SUV-en skal klare akselerasjonen fra 0-100 km/t på under fire sekunder.

Zeekr X er 445 centimeter lang, 183,6 centimeter bred og 157,2 centimeter høy. Akselavstanden oppgis å være på 275 centimeter. Så kan man spørre seg om SUV eller kompakt er mest treffende for en elbil med disse dimensjonene.

Ifølge Electrek er det ventet at Zeekr X skal bygges på Geelys elbilplattform SEA. Her bygges også elbilnyheten Smart #1.

STOR SUV: EX90 kan bestilles allerede i dag, men det er en god stund til de første bilene leveres til norske kunder. Foto: Volvo Vis mer

Tredje i rekken

Zeekr er - i likhet med Volvo og Polestar - eid av Geely. Zeekr ble grunnlagt så sent som i 2021, men har allerede hatt suksess i hjemlandet Kina.

Zeekr X blir deres tredje modell. Først ut var Zeekrs 001, som blant annet er kjent for å slå to Guinness-rekorder. Senere har også MVP-en Zeekr 009 blitt lansert. Her startet produksjonen i forrige måned.

Nylig ble det også bekreftet at Volvo kommer med en egen versjon av den elektriske minibussen Zeekr 009 - produsert på samme plattform

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.