Her har elbil-interessen økt voldsomt

Nå har tromsøværinger like lyst på elbil som folk som bor i Bergen og Trondheim.

På fire år har interessen for å kjøpe elbil doblet seg blant tromsøværinger. Nå vil over halvparten kjøpe elbil neste gang. Foto/montasje: Elbil24
På fire år har interessen for å kjøpe elbil doblet seg blant tromsøværinger. Nå vil over halvparten kjøpe elbil neste gang. Foto/montasje: Elbil24 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det er innføring av bompenger NAF tror er hovedårsaken til at interessen for å kjøpe elbil i Tromsø nå har skutt voldsom fart.

Annethvert år, i forkant av kommune- og fylkestingvalget, gjennomfører NAF undersøkelsen Trafikantbarometer, der de stiller flere bilrelaterte spørsmål. I år er 4342 personer spurt, der resultatene vektes på landsdel, alder og kjønn. Undersøkelsen er gjennomført i januar og februar.

En av påstandene respondentene må ta stilling til, lyder som følger: «Jeg vil at min neste bil skal være en elbil».

Her har folk fra Tromsø tidligere hatt vesentlig lavere interesse for elbil enn i de andre norske storbyene, men i år har elbil-interessen virkelig skutt fart. Nå svarer 52 prosent av tromsøværingene at de vil ha elbil neste gang, som er et solid byks fra 2021, der 37 prosent svarte det samme. I 2019 var tallet helt nede i 26 prosent, altså halvparten.

- Bompengene har virkelig satt fart i elbilinteressen i Tromsø, slår kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF fast, som samtidig understreker at organisasjonen mener at det er på tide å skrote bompengesystemet.

Mens både Oslo og Stavanger har noe høyere interesse, er Tromsø nå helt på par med Bergen og Trondheim. Ser vi landet under ett, svarer 47 prosent at de vil ha elbil neste gang, så den jevne tromsøværing ser altså ut til å være mer interessert i å kjøpe elbil neste gang enn befolkningen generelt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.